Antena Meniu Search
x

Sărbătorile la români: o urgenţă la fiecare 5 minute. Cele mai comune motive pentru care oamenii au ajuns la spital

Nu mai e un secret, perioada sărbătorilor înseamnă pentru mulţi mâncare din belşug sau ore întregi petrecute pe drumul către rude sau destinaţii de vacanţă. Şi, ca în fiecare an, unii la spital. Excesele alimentare, graba pe şosele sau lipsa de experienţă la volan fac victime. Bilanţul sărbătorilor se face şi în unităţile de primiri urgenţe.

de Redactia Observator

la 27.12.2021, 18:05

Sărbătorile la români: o urgenţă la fiecare 5 minute
Sărbătorile la români: o urgenţă la fiecare 5 minute - Observator

În faţa Unităţii de Primiri Urgenţe a celui mai mare spital din Oltenia ambulanţele fac coadă, iar zona triajului e plină de pacienţi care aşteaptă să fie consultaţi de medici. 

Bărbat: Un disconfort aici la gât. Am senzaţia că nu pot să respir şi tuşesc. Am venit aici, am făcut testarea, sunt negativ şi acum să mă vadă şi un orl-ist.

Reporter: Cu ce problemă aţi ajuns în urgenţă?

Pacient: Am alunecat la schi

Pe acelaşi subiect

Reporter: Un accident de schi?

Pacient: Da, da. Şi aştept să îmi facă ceva. Adică m-au pansat acolo şi mi-au zis că trebuie neapărat o radiografie.

Coadă la camera de gardă

Cei doi pacienţi se pot considera norocoşi. Ar fi putut aştepta chiar şi câteva ore înainte de a fi preluaţi, deoarece prioritare sunt cazurile majore. 

Cristina Oprea - reporter Observator: În medie, la fiecare 5 minute apare în unitatea de primiri urgenţe un caz nou. În perioada sărbătorilor, pe lângă pacienţii cu care medicii de aici s-au obişnuit, camera de gardă este luată cu asalt  şi de victime ale exceselor alimentare sau accidentelor rutiere, mai dese în această perioadă.

Dintre cei ajunşi în spital, 6 au fost implicaţi în accidente rutiere, iar 6 cazuri au fost victime ale unor agresiuni fizice, mai spun medicii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Sărbătorile la români: o urgenţă la fiecare 5 minute. Cele mai comune motive pentru care oamenii au ajuns la spital