Antena Meniu Search
x

Video Inundațiile au făcut prăpăd în vestul țării. Drumuri rupte de puhoaie, sute de familii izolate, iar pericolul încă nu a trecut

De Sărbători, inundaţiile au făcut prăpăd în mai multe judeţe ale ţării. Sute de familii s-au trezit cu apa în case şi au rămas izolate de restul lumii, după ce drumurile de acces, care fac legătura între localităţi, au fost rupte de puhoaie. 

de Redactia Observator

la 27.12.2021, 13:27

Vezi și

Pericolul încă nu trecut, oamenii din şapte judeţe din vestul ţării, care se află sub cod portocaliu de inundaţii, încă stau sub ameninţarea apelor. Şi ploaia îngheţată creează mari probleme. Mai multe accidente au avut loc din cauză faptului că şoselele s-au transformat în ultimele ore în patinoare.

În Apuseni, a plouat 24 de ore fără oprire

Sătenii din Apuseni nu au parte de Sărbători liniştite. După 24 de ore în care a plouat fără oprire, apa a măturat versanţii şi s-a revărsat în curţile oamenilor. În judeţul Alba, viitura a rupt un drum care face legătura între mai multe localităţi, iar cinci sate au rămas izolate în munţi. 

Ilie Chirilă, localnic: A crescut de ieri în special, a crescut toată ziua, azi-noapte a plouat ceva mai tare. Ne temem. Stăm lângă apă ca şi pe un butoi de pulbere. 

Pe acelaşi subiect

Sorin Corches, primar Sohodol: Aşteptăm să se retragă apa să putem să lucrăm, avem un escavator, azi-noapte am lucrat cu el. Şi la Mănăstirea Poiana sunt nişte oameni blocaţi care au venit de sărbători.

Și în oraşul Abrud, peste 30 de gospodării au rămas izolate, după ce un pod a fost luat de apă.

S-a demolat podul vechi că se face altul nou şi uitaţi în ce situaţie am ajuns. 

Oameni din mai multe localităţi au fost avertizaţi prin RO-Alert de pericolul inundațiilor. Ploaia, dar şi zăpada topită din munţi, au umflat râurile. 

Venită cu lemne şi bucăţi mari de gheaţă. Apa a mai fost mare, dar gheaţa m-a speriat tare.

Cod portocaliu de inundații pe râuri vestul țării

Este cod portocaliu de inundații pe râuri din șapte județe din vestul țării. 

În urma ploilor, dar și a temperaturilor scăzute, șosele și trotuarele din Capitală și mai multe județe s-au transformat în patinoare. În Buzău, pe drumul European 85, cinci persoane au fost rănite, după ce șoferul unui microbuz a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens și s-a ciocnit cu o mașină care circula regulamentar. Victimele au fost transportate la spital. 

Judeţele Buzău, Brăila, Vrancea şi Galați se află sub cod galben de polei până mâine la ora 8:00 dimineaţa. Nu scăpăm însă nici de ninsori. În toată Moldova și la munte este cod galben.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Inundațiile au făcut prăpăd în vestul țării. Drumuri rupte de puhoaie, sute de familii izolate, iar pericolul încă nu a trecut