Antena Meniu Search
x

Video Scandal răsunător în gimnastică: Amalia, o sportivă de 15 ani, ar fi amenințat că se sinucide din cauza abuzurilor de la antrenamente

Un nou scandal răsunător în gimnastică. Amalia Puflea, o sportivă de doar 15 ani din lotul naţional, a ameninţat că se sinucide în cantonamentul de la Deva, din cauza abuzurilor la care ar fi supus-o cei doi antrenori, acuză mama fetei. Reprezenanţii Federaţiei Române de Gimnastică neagă totul. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 24.09.2022, 19:41

Vezi și

"Stai! Bravo!" Şi Amalia nu doar că a stat pe bârnă, dar a dus exerciţiul la capăt, impecabil. Mama fetei susţine că sportiva avea răni grave la picioare, dar a fost obligată să concureze. 

Reporter: Amalia a concurat accidentată?

Elena Onel, mama Amaliei: Da!

Reporter: La ce competiţie?

Pe acelaşi subiect

Elena Onel, mama Amaliei: La Europene si la FOTE.

Reporter: Unde era accidentată?

Elena Onel, mama Amaliei: La picior.

Reporter: Ce avea la picior?

Elena Onel, mama Amaliei: Fracturi!

Reporter: La degetele de la picioare?

Elena Onel, mama Amaliei: Da! Făcuse şi o infecţie, i-a fost scoasă şi unghia de la degetul mare. Acolo a fost infecția prea mare... sângele. Au fost obligați (n.r. copiii) să concureze cu fracturi, au fost jigniți, au fost maltratați fizic, psihic și cred că cu asta am spus tot.

Octavian Bellu ar fi sărit în ajutorul Amaliei

Salvarea Amaliei ar fi venit de la Octavian Bellu, care a dus-o pe sportivă şi pe alte câteva fete la Viena pentru tratament, povesteşte mama gimnastei.

Elena Onel, mama Amaliei: Probabil dacă se duceau tot aceşti domni antrenori reieşea acelaşi lucru, că ele sunt perfect sănătoase şi pot concura.

Totul a ieşit la iveală în urma unei anchete a publicaţiei Prosport. Mama fetei susţine că teroarea de la antrenamente a fost atât de mare încât copila a ameninţat că se sinucide.

Elena Onel, mama Amaliei: Ultima perioadă a fost foarte grea pentru ea şi probabil nu a înţeles-o nimeni, ea a ajuns la capătul puterilor. I-am transmis fetei că vor veni să vorbească cu ea, iar ea, în momentul ăla... 

Reporter: Vă era teamă să nu facă vreo prostie Amalia?

Elena Onel, mama Amaliei: Da, pentru că este vârsta cea mai periculoasă. Domnul director m-a asigurat că el știe că lucrurile s-au rezolvat la acest club.

Reporter: El știa?

Elena Onel, mama Amaliei: De acum încoace spune că a aflat.

Discuție camera ascunsă:

- Fata îmi este mie elevă, ea nu mai vrea să fie în cantonamentul de la Deva. 

- Au fost jigniri?

- Dacă au fost, urmează să se dovedească. 

Mama Amaliei a luat-o pe sportivă de la centrul de la Deva

Elena Onel, mama Amaliei: Oare în contractul lor scria că trebuie să îi înjure, că trebuie să îi maltrateze, nu cred. 

Nici conducerea liceului, nici măcar unul dintre antrenorii gimanstei nu vor să facă o declaraţie oficială pe marginea acestui subiect. Reprezentanţii Federaţiei de Gimnastică au, în schimb, propria variantă asupra situaţiei de la lotul naţional de junioare. 

Carmencita Constantin, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică: Nu are niciun fel de presiune la antrenamente, dovadă că a făcut un festival olimpic cu mare succes. Declaraţiile aparţin mamei, care nu e tutorele legal. La ora aceasta, copilul este plecat de la Deva, fără acordul tatălui, părintele legal. Cu copilul nu se poate vorbi. Din punctul nostru poliţia şi autoritatea tutelară, Protecţia Copilului, va trebui să îşi facă datoria. 

Mama Amaliei spune că lucrurile nu se vor opri aici

Elena Onel, mama Amaliei: Vom face şi demersuri legale pentru că nu ştiu câte încredere să mai am în cei de la Federaţie. 

Reporter: Cei de la Federaţie ştiau de toate problemele?

Reporter: Da! Ei au spus ca s-au luat măsuri, eu n-am văzut nici o fel de masură. 

Abuzurile în gimnastică sunt reclamate de sportivi din toată lumea. S-a lansat chiar o mişcare "gymnastalliance", unde tinerii şi-au expus dramele. În urma dezvăluirior, mai multe federaţii din lume au pornit investigaţii; altele au suspendat antrenori și au deschis linii telefonice unde sportivii să poată raporta abuzurile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Scandal răsunător în gimnastică: Amalia, o sportivă de 15 ani, ar fi amenințat că se sinucide din cauza abuzurilor de la antrenamente