Antena Meniu Search
x

Video Preotul Visarion Alexa, acuzat că ar fi abuzat mai multe femei. Mulţi dintre enoriaşi îi ţin partea: ''A avut cineva un interes sau e luptă pentru post''

Ce se întâmplă în biserică nu rămâne în biserică! Unul dintre cei mai cunoscuţi şi respectaţi preoţi din România, Visarion Alexa, şi-a recunoscut păcatele în faţa poliţiştilor - a agresat sexual o tânără în timpul spovedaniei, spun surse din rândul anchetatorilor. Acum este cercetat sub control judiciar şi nu mai are voie să calce în biserică până la finalul investigaţiei. În timp ce reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române se declară şocaţi de acuzaţii, investigatorii spun că ar exista mai multe plângeri asemănătoare împotriva duhovnicului. 

de Redactia Observator

la 18.09.2022, 19:48

Vezi și

Fără straiele preoţeşti şi pildele care l-au făcut cunoscut, părintele Visarion Alexa a ieşit tăcut şi cu capul plecat din judecătorie. Astăzi, în ziua în care a împlinit 46 de ani, a fost la poliţie, ca să semneze în registrul celor anchetaţi sub control judiciar. 

Părintele a fost reţinut iniţial 24 de ore după ce o femeie de 37 de ani l-a acuzat că a agresat-o sexual. Femeia le-a povestit anchetatorilor că a fost agresată sexual în timpul spovedaniei, de preotul Visarion Alexa. Totul s-ar fi întâmplat la Biserica Pogorarea Sfântului Duh din Bucureşti unde părintele slujea. 

Avocata preotului încearcă să îi găsească scuze cu o explicaţie nemaiauzită şi încearcă să arunce un semn de întrebare asupra plângerii. 

Mariana Mihai, avocata lui Visarion Alexa: A existat o discuţie, nu neapărat o agresiune. A depus plângerea pe 20 iulie, adică în ultima zi în care se putea formula plângere şi acesta este un lucru destul de discutabil. 

Pe acelaşi subiect

Anchetatorii spun că ar exista mai multe reclamaţii împotriva preotului Visarion Alexa, care şi-a construit o imagine de duhovnic blând şi foarte căutat de tinerele credincioase. După ce poliţiştii au început să îl ancheteze, mai multe tinere au povestit pe Facebook că au trecut prin momente neplăcute cu părintele Visarion.

Ana Glavce: Cred că domnul cu pricina avea tendinţa de a aborda doamnele într-un mod mai familiar decât este cazul. Şi, mă rog, o oarecare familiaritate care nu mi s-a părut potrivită. Am primit diverse mesaje. 

Cu toate acestea, biserica Ortodoxă pare surprinsă de situaţie. Se declară şocată şi gata să facă dreptate. 

BOR: "Dacă acuzațiile aduse preotului menționat vor fi confirmate de autoritățile judiciare, cazul său va fi judecat și de autoritățile bisericeşti''.

Mulţi dintre enoriaşi îi ţin partea părintelui

Mulţi dintre credincioşii din parohia lui Visarion Alexa refuză să creadă că ar fi un prădător sexual. La biserica din Militari unde slujea părintele, enoriaşii s-au rugat pentru părintele lor spiritual.

''A avut cineva un interes sau e lupta pentru post pentru că aici e o biserică mare, o biserică foarte populată.''

''La cum este omul liniştit, are copii, are familie, eu nu cred aşa ceva. Cred că a fost obligat să recunoască.''

Judecătorul l-a obligat pe părintele Alexa să nu se apropie mai mult de 300 de metri de femeia care susţine că a agresat-o sexual.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Preotul Visarion Alexa, acuzat că ar fi abuzat mai multe femei. Mulţi dintre enoriaşi îi ţin partea: ''A avut cineva un interes sau e luptă pentru post''