Antena Meniu Search
x

Video Scandalul stimulatoarelor cardiace de la cadavre. Ministerul cunoştea situaţia încă de acum 7 luni. Conducerea spitalului Sf Spiridon din Iaşi, de negăsit

Scandalul medicilor care montau pacienţilor stimulatoare cardiace de la cadavre a ajuns deja în presa internaţională. Între timp, conducerea spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi este de negăsit de câteva zile. Surse din anchetă spun că atât la spital, cât şi la minister se cunoştea situaţia încă acum 7 luni. Atunci totul ar fi ieşit la iveală în urma unui control. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 20.02.2023, 14:15

Vezi și

Se pare că, în cursul anului trecut, cei de la Casa de Asigurări de Sănătate din Iași ar fi făcut un control la spitalul din Iași, timp în care ar fi observat niște nereguli pe secția de Cardiologie. Mai precis, surse spun că era vorba despre acele coduri care erau înscrise pentru aparatele respective, spre a fi apoi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

Ar fi fost anunțat ulterior și ministerul Sănătății și, în cele din urmă, toate aceste date ar fi ajuns și la anchetatori. Aceștia au adunat probe și, la sfârșitul săptămânii trecute, au făcut percheziții pe secția respectivă, constatând că acele suspiciuni se confirmau și așa s-a ajuns la a se descoperi faptul că, pe secția de Cardiologie de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, cei mai mulți dintre pacienți primeau astfel de dispozitive pentru stimulare cardiacă, însă fără a fi noi, chiar dacă, ulterior, erau decontate ca și cum ar fi primit aparate noi.

Spitalul Sf. Spiridon din Iași, păzit pentru a limita accesul presei. Nimeni nu vrea să răspundă  la întrebări

Oamenii își pun acum foarte multe întrebări cu privire la starea lor de sănătate, dacă aparatele pe care le au, primite de pe această secție, sunt sau nu noi, dacă faptul că nu sunt noi le pune viața în pericol. Nimeni, însă, deocamdată, nu le răspunde la aceste întrebări. Conducerea spitalului este de negăsit însă de la sfârșitul săptămânii trecute. Singurul lucru pe care l-au transmis este că spitalul ține se ministerul Sănătății și de acolo ar trebui să vină lămuririle. 

De atunci, însă, spitalul este complet păzit și nimeni nu oferă puncte de vedere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Scandalul stimulatoarelor cardiace de la cadavre. Ministerul cunoştea situaţia încă de acum 7 luni. Conducerea spitalului Sf Spiridon din Iaşi, de negăsit