Antena Meniu Search
x

Video Cazul stimulatoarelor cardiace furate de la cadavre, în presa internaţională. Mărturiile înfiorătoare ale pacienţilor medicului Dan Tesloianu

Cazul macabru al stimulatoarelor cardiace refolosite de la pacienți decedați ajunge în presa internațională. Din Australia până în Mexic, ziarele scriu despre reţeaua condusă de doctorul Dan Tesloianu, de la Iaşi, care a fost arestat pentru 30 de zile. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 19.02.2023, 14:35

Vezi și

În toate ziarele internaţionale se discută despre ceea ce se întâmplă acum în sistemul medical românesc. Presa din Franţa, spre exemplu, vorbeşte despre o mare pată asupra sistemului medical de la noi din ţară. De asemenea, se vorbeşte despre faptul că un singur spital a fost construit în ultimii trei ani, despre corupţia din acest sistem şi despre faptul că va fi greu să ne revenim, mai ales că peste tot - în Brazilia, Mexic, India, Spania, Italia - apar titluri diferite cu privire la acest scandal extrem de grav

Pacienţii aveau dispozitive medicale care ar fi trebuit să fie noi, dar erau de fapt luate de pe cadavre. Alţi pacienţi ar fi fost îmbolnăviţi de acest medic cu anumite medicamente care le înrăutăţeau starea de sănătate, ca mai apoi să fie necesare aceste dispozitive pentru care li se solicitau anumite sume de bani. 

Mărturiile pacienţilor au fost înfiorătoare

Mărturiile pacienţilor au fost înfiorătoare. După ce oamenii au văzut la televizor şi în presă tot acest scandal, au început să îşi pună întrebări cu privire la dispozitivele pe care ei le-au primit de la Dan Tesloianu şi spun că sunt îngroziţi şi abia acum au o explicaţie pentru starea rea cu care au plecat din spital, după ce au ajuns pe mâinile acestui medic.

"În 2013 m-a operat. Mi-a pus un aparat - stimulator cardiac. Se crăpa înapoi cusătura şi ieşea afară. Nu mi-a dat niciun act, nimic. De 7 ori m-a tăiat şi acum am aflat de ce. Mi-a făcut la antibiotice, sunt distrusă!", a spus o pacientă a doctorului Tesloianu.

Din păcate, nu este singurul astfel de caz. Există cel puţin 238 de cazuri cunoscute şi mult mai grave decât cel anterior, mărturii mult mai înfiorătoare de la alţi pacienţi care vorbesc despre faptul că se trezeau pe masa de operaţie cu dispozitive care fie nu funcţionau, fie nu erau complete pentru că erau, cel mai porbabil, de la alţi oameni care decedaseră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Cazul stimulatoarelor cardiace furate de la cadavre, în presa internaţională. Mărturiile înfiorătoare ale pacienţilor medicului Dan Tesloianu