Antena Meniu Search
x

Şedinţă solemnă de guvern în Sala Unirii din Alba Iulia. Miniștrii au sosit în costume naționale

O singură zi ne desparte de Centenar, sărbătoarea care va aduce la Alba Iulia peste o sută de mii de români. Acolo s-au reunit astăzi membrii Guvernului, care au ţinut o şedinţă solemnă chiar în sala Unirii.

Vezi și

O singură zi ne desparte de Centenar, sărbătoarea care va aduce la Alba Iulia peste o sută de mii de români. Acolo s-au reunit astăzi membrii Guvernului, care au ţinut o şedinţă solemnă chiar în sala Unirii. În oraşul aflat încă în şantier, pe miniştri i-au întâmpinat muncitorii. În inima cetăţii se lucrează de zor, pentru ca monumentul Marii Uniri să fie gata pentru parada de 1 Decembrie.

La prima oră, în inima cetăţii Alba Carolina, se simte deja atmosfera de sărbătoare. Pe ultima sută de metri, sunt în toi pregătirile pentru Ziua Naţională.

În punctul zero al cetăţii s-a muncit de zor. Un grup de muncitori vietnamezi a plantat arbuşti, iar la câţiva paşi s-a montat piatră cubică în jurul monumentului Marii Uniri, cu doar câteva minute înainte de sosirea premierului Viorica Dăncilă.

Dintr-un microbuz, au coborât aproape toţi membrii Guvernului. S-au oprit mai întâi la monumentul Marii Uniri, dar au nimerit în mijlocul şantierului. Din spatele camerelor de filmat se aud utilajele muncitorilor.

Singura pauză luată de muncitori a fost de doar de câteva minute pentru a face loc Guvernului pentru poza de grup în faţa monumentului Marii Uniri.

După o întrevedere cu Arhiepiscopul Ortodox de Alba Iulia, miniştrii au depus o coroană de flori la statuia lui Mihai Viteazul.

A urmat şedinţa extraordinară de Guvern, dedicată Zilei Naţionale a României în anul Centenarului Marii Uniri. Pentru acest moment, membrii Executivului au purtat costume populare. Un copil de opt ani a deschis reuniunea.

Momentul i-a impresionat pe miniştri, însă Tudor şi-a păstrat cumpătul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

După prânz, demnitarii au plecat înapoi spre Capitală. A rămas în urma lor forfota pregătirilor de 1 Decembrie.

În Alba Iulia, în urmă cu 100 de ani, 1228 de delegaţi din Transilvania au hotărât Marea Unire. Aşa că, de Centenar, oameni din toate regiunile ţării vor reface drumul Unirii aşa cum au făcut-o strămoşii lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Şedinţă solemnă de guvern în Sala Unirii din Alba Iulia. Miniștrii au sosit în costume naționale