Antena Meniu Search
x

Șefii din poliţie recunosc că s-au întâlnit noaptea cu liderii clanului Duduianu

Pentru prima dată de la izbucnirea scandalului, şefii din poliţie recunosc: s-au întâlnit noaptea cu liderii clanului Duduianu. Nu a fost o negociere, spun ei, ci un demers legal pentru protejarea populaţiei. Foşti miniştri de interne îi contrazic: întâlnirile se ţin în instituţii, nu pe stradă, în cartier.

Francesca Simionescu
de Francesca Simionescu

la 27.08.2020, 19:41

Vezi și
  • Explicaţiile vin la mai bine de două săptămâni de la întânirea de taină.
  • Actualul ministru de Interne evită să vorbească despre acţiune.

E oficial: o delegaţie din care au făcut parte capii poliţiei a fost la întânirea cu unul din cei mai influenţi lideri din clanul Duduianu pentru a negocia condiţiile înmormântării lui Emi Pian.

Oficialii statului Liviu Vasilescu, şeful poliţiei române, Adrian Ciocârlan, adjunctul poliţiei capitalei şi Cătălin Păştin, şeful poliţiei sector 5, au ieşit în stradă sâmbătă spre duminică noaptea pentru întânirea secretă.

Cu câteva ore înainte, pe zi, secretarul de stat în ministerul de Interne Bogdan Despescu s-a întâlnit şi el cu interlopii. Explicaţia:

Bogdan Despescu: Am cerut devansarea înmormântării. Modul în care ne-am îndeplinit misiunea a fost asumată şi singurul pt a proteja sănătatea cetăţenilor, nu s-a negociat aplicarea legii ci s-au impus măsuri.

Liviu Vasilescu: A fost o operaţiune oficială a poliţiei pentru a asigura prin toate mijloacele legale siguranta cetăţenilor. Am facut-o cu bună credinţă. Asigur cetăţenii că nu am negociat şi nu o să negociez niciodată siguranţa cetăţeanului şi a colegilor mei.

Explicaţiile vin la mai bine de două săptămâni de la întânirea de taină şi întâmplător sau nu, la o zi după ce chiar preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut să dea lămuriri publice. Actualul ministru de Interne evită să vorbească despre acţiune. O fac însă predecesorii săi.

Dragoş Tudorache: Eu ca reprezentant al statului român, şef al poliţiei ar fi trebuit să convoc aceste persoane fizice, organizatoare ale unui eveniment în faţa autorităţii. Aşa se face. În niciun caz nu să îmi dau întâlnire la un colţ de stradă la miezul nopţii. Mă întreb dacă este prima oară când se produce o astfel de întâlnire pentru că pare să fie parte a unei obişnuinţe, a unui mod de a interacţiona între poliţie şi a unor oameni care au fost certaţi cu legea.

Slăbiciunile sunt şi subiectul anchetei de la doi şi un sfert. Dar altele. Vor să afle cine a luat imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă, care au fost apărut public.

Întâlnirea a fost suprinsă de camerele de supraveghere de la magazinele din zonă. Numai că a doua zi după această întâlnire, imaginile au dispărut. Nu din comanda poliţiei române spun sursele noastre.

De la Palatul Victoria scandalul se vede altfel.

Ludovic Orban: Atitudinea mea este clară, razboi total contra infracţionalităţii, contra grupurilor organizate care încalcă legea în mod sistematic.

Lupta clanurilor ridică aprinde din nou fitilul conflictelor interne din Poliţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Șefii din poliţie recunosc că s-au întâlnit noaptea cu liderii clanului Duduianu