Antena Meniu Search
x

Situaţia traficului rutier, 9 ianuarie 2024. Lista drumurilor naționale închise sau cu circulaţia restricționată

Situaţia traficului rutier, 9 ianuarie 2024. Potrivit Centrului Infotrafic, pe mai multe drumuri naţionale se circulă în condiții de iarnă şi se acționează cu material antiderapant. Din cauza viscolului, pe DN 23B, pe tronsonul Stupina - Ciorăști, în judeţul Vrancea, vizibilitatea este zero.

de Redactia Observator

la 09.01.2024, 07:28

Situaţia traficului rutier, 9 ianuarie 2024. Lista drumurilor naționale închise sau cu circulaţia restricționată - Arhiva

Ciclonul polar care a adus minus 42 de grade Celsius în nordul Europei face necazuri şi în România.  Drumuri blocate de zăpezi, vânt care suflă cu rafale de aproape 100 de kilometri pe oră, iar temperaturi care au coborât până la minus 20 de grade Celsius.

Situaţia traficului rutier, 9 ianuarie 2024. Lista drumurilor naționale închise sau cu circulaţia restricționată

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, sunt impuse următoarele restricții de circulație:

DRUMURI NAȚIONALE CU CIRCULAȚIA OPRITĂ

Pe acelaşi subiect
  • DN 23B Stupina-Ciorăști, județul Vrancea
  • Centura Ocolitoare Roman Est – Sagna, județul Neamț
  • DN 28A Târgu Frumos - Moțca, județul Iași
  • DN 11A Bârlad - Ivești, județul Vaslui
  • DN 29 Răchiți – Săveni, județul Botoșani

DRUMURI NAȚIONALE CU RESTRICȚIE DE TONAJ  >7,5 TONE

  • DN 24B Albița-Huși, județul Vaslui
  • DN 28 Cozia, județul Iași – Albița, județul Vaslui
  • DN 15D Roman – Crăiești, județul Neamț

SITUAŢIA ACTUALIZATĂ A DRUMRURILOR, potrivit CNAIR

Din cauza vântului, sunt oprite manevrele în toate porturile de la Marea Neagră.

Poliţiştii le recomandă şoferilor ca, înainte de a pleca la drum, să se informeze cu privire la restricțiile de trafic ți la condițiile meteorologice de pe traseul pe care urmează să se deplaseze, să circule cu viteza adaptată la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să nu se angajeze în depășirea coloanelor de autovehicule și să permită acțiunea utilajelor de deszăpezire.

"Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă", mai precizează Centrul Infotrafic.

Autocar rămas înzăpezit în Vrancea

ISU Vrancea anunță că luni dimineață un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Adjud a intervenit cu o autospecială de primă intervenție și o șenilată pentru evacuarea a trei persoane rămase înzăpezite pe DJ204E Panciu - Haret. Până la urmă, cele trei persoane au fost evacuate de către un echipaj IPJ și urmează să fie evaluate medical de o echipă medicală.

Pe DN 24, în localitatea Tisița, un autocar a ieșit de pe șosea. Nu sunt persoane rănite, au anunțat salvatorii care au trimis în zonă un microbuz de la Detașamentul de Pompieri Focșani.

Temperaturi sub pragul îngheţului în aproape toată ţara

Avertizarea de cod galben de viscol şi ninsori din cele 14 judeţe din estul ţării expiră în această dimineaţă la ora 10:00, însă meteorologii avertizează că, de azi, frigul se intensifică, iar temperaturile vor fi sub pragul îngheţului inclusiv pe timpul zilei, în aproape toată ţara. În timp ce, noaptea, gerul puternic va cuprinde aproape toate regiunile.

În Transilvania şi Moldova se vor înregistra chiar minus 20 de grade Celsius. Comandamentul energetic de iarnă a fost convocat şi va lua măsuri ca să nu apară crize în alimentarea cu energie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Situaţia traficului rutier, 9 ianuarie 2024. Lista drumurilor naționale închise sau cu circulaţia restricționată