Antena Meniu Search
x

Video Ciclonul polar a ajuns în România, cu ninsori şi temperaturi de -20 de grade. Şcolile care rămân închise marţi

Ciclonul polar care a adus minus 42 de grade Celsius în nordul Europei face necazuri şi în România. Drumuri blocate de zăpezi, şcoli închise şi zboruri anulate este bilanţul primelor 12 ore de vreme extremă. Iar ce este mai rău, acum urmează. 14 judeţe din estul ţării sunt sub cod galben de viscol şi ger până mâine dimineaţă. Vântul va ajunge la aproape 100 de kilometri pe oră, iar temperaturile, la minus 20 de grade Celsius. Peste cinci mii de pompieri sunt pregătiţi să intervină în zonele afectate. 

de Redactia Observator

la 08.01.2024, 19:18

Vezi și

Mii de elevi din judeţele Iaşi şi Neamţ stau acasă mâine. Autorităţile au hotărât să închidă şcolile din zonele unde viscolul ar putea bloca drumurile. Furtuna de zăpadă a dat peste cap şi traficul aerian. Două avioane cu aproape 400 de oameni la bord au fost redirecţionate de la Iaşi la Suceava. Nouă zboruri au fost anulate la Iaşi şi Bucureşti.

Rafale ca de uragan au provocat o situaţie de criză pe o şosea acoperită cu zăpadă din judeţul Galaţi. Au răsturnat un microbuz în care erau 17 oameni care mergeau de la Bucureşti la Chişinău.

Mulţi şoferi au avut probleme mari din cauza vremii extreme. Pe drumurile din estul ţării, multe maşini au ieşit în decor. Ascunsă sub zăpadă, gheaţa a fost inamicul invizibil. "Pe şoselele din judeţul Galaţi, se circulă în condiţii de iarnă. Vântul bate cu foarte mare putere şi viscoleşte zăpada de pe câmp", transmite reporterul Observator, Adrian Obreja.

Zăpada a adus necazuri şi în Vrancea. O dubă abandonată pe şosea a blocat utilajele de deszăpezire şi o ambulanţă. Viscolul puternic a închis şosele judeţene şi naţionale. Drumurile din apropiere de Adjud au fost impracticabile. Cel puţin cinci maşini au derapat şi au ajuns în şanţ, pe o distanţă de doar câţiva kilometri. Singura soluţie pentru localnici a fost să înfrunte furtuna pe jos.

Pe acelaşi subiect

În Oltenia, iarna s-a instalat la munte

Adrian Roman, șofer utilaj deszăpezire: Zăpada e undeva la un metru, dar vizibiliatea e redusă. Deci nu se vede mai nimic.

La altitudini mari, ninge neîntrerupt. “În Oltenia s-a instalat iarna doar în zona montană, unde ninge abundent de mai bine de 12 ore, s-a depus un strat consistent de zăpadă şi se circulă în condiţii de iarnă", transmite reporterul Observator, Diana Speretoiu.

La Bucureşti nu zăpada a adus probleme, ci frigul. Temperatura resimţită a fost - 4 grade Celsius. "Minimele negative în general între -16 si -6 grade, cele mai mici valori in estul Transilvaniei. De altfel o să vorbim de ger mâine, poimâine, răspoimâine dimineaţă, în general in partea nordică a ţării. În mod normal ar trebui să avem temperaturi cuprinse în general între -3 şi 5 grade", potrivit meteorologului ANM.

Mâine, așteptate temperaturi sub pragul înghețului

Mâine, frigul se intensifică. Temperaturile vor fi sub pragul îngheţului inclusiv pe timpul zilei, în aproape toată ţara. În timp ce noaptea gerul puternic va cuprinde aproape toate regiunile. În Transilvania şi Moldova se vor înregistra chiar minus 20 de grade Celsius.

Comandamentul energetic de iarnă a fost convocat şi va lua măsuri ca să nu apară crize în alimentarea cu energie.Stup GJ Diana Speretoiustup

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » Ciclonul polar a ajuns în România, cu ninsori şi temperaturi de -20 de grade. Şcolile care rămân închise marţi