Antena Meniu Search
x

Video Situaţie fără precedent în ultimii 70 de ani. Au apărut insule întregi pe Dunăre: fluviul a scăzut chiar şi cu 7 centimetri într-o singură zi

Situaţie fără precedent în ultimii 70 de ani. Dunărea scade şi cu şapte centimetri într-o zi, iar trei județe au rămas fără apă pentru irigaţii din cauza nivelului scăzut al fluviului. De-a lungul apei s-au format deja insule de nisip, iar la Zimnicea o parte din vadul Dunării s-a transformat în plajă.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 29.07.2022, 14:12

Vezi și

Situaţia este cât se poate de critică. Sunt insule întregi care au ieşit la suprafaţă încă de acum câteva săptămâni. Dunărea scade de la o zi la alta. Astăzi, scăderea este undeva la 2-3 centimetri, iar de la începutul anului apa a scăzut cu aproximativ 5,5 metri. Asta înseamnă blocarea a câtorva sute de ambarcaţiuni care nu mai pot tranzita.

Pe aici mai pot trece doar ambarcaţiuni uşoare. Scenariul este similar şi spre Zimnicea, iar autorităţile nu au veşti deloc bune. Acest trend al scăderii cotei apelor Dunării va continua şi în zilele imediat următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Situaţie fără precedent în ultimii 70 de ani. Au apărut insule întregi pe Dunăre: fluviul a scăzut chiar şi cu 7 centimetri într-o singură zi