Antena Meniu Search
x

Seceta face prăpăd pe Dunăre. Nivelul apei se apropie de minimul istoric, înregistrat în urmă cu trei decenii

Dunărea este afectată serios de secetă. Fluviul scade de la o zi la alta, iar nivelul apei pe sectorul navigabil este foarte mic. Nivelul apei s-a redus atât de mult încât la intrarea în ţară debitul se apropie de minimul istoric, înregistrat în urmă cu trei decenii. 

de Adrian Obreja

la 25.07.2022, 14:05

Vezi și

Seceta severă face mari probleme pe Dunăre în ceea ce priveşte navigaţia. Astăzi, cele mai mici cote se înregistrau pe sectorul de Dunăre din sudul ţării, mai exact la Cernavodă unde se înregistrau -124 de cm.

Seceta face probleme pe Dunăre

Vorbim despre cote cu mult sub nivelul zero de siguranţă pentru navigaţie, cote calculate în diferite porturi. Problemele pe Dunăre pornesc încă de la intrarea în ţară, la Baziaş, acolo unde debitul era de 1950 de metri cubi/secundă, un nivel foarte scăzut  având în vedere media anuală a lunii iulie.

Probleme sunt şi pe sectorul de Dunăre maritimă, acolo unde azi sunt 61 de cm, iar în următoarele zile va ajunge la 41 de cm. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Seceta face prăpăd pe Dunăre. Nivelul apei se apropie de minimul istoric, înregistrat în urmă cu trei decenii