Antena Meniu Search
x

Câțiva șoferi STB nu au participat inițial la greva din Capitală. Director: ”A fost sunat de liderii de sindicat. Sunt presiuni”

Câțiva șoferi STB au vrut să iasă pe traseu, joi dimineață, în ciuda grevei generale care a fost anunțată încă de la primele ore ale zilei. Directorul STB, Adrian Criț, a spus, într-o conferință de presă, că un șofer de pe linia 85 a ieșit pe traseu, dar a fost nevoit să se se întoarcă la depoul Vatra Luminoasă după ce a fost sunat de sindicaliști. Ulterior, într-un comunicat al companiei, STB anunță că au existat mai mulți ”angajați fideli care au decis să respecte legea și să-și îndeplinească sarcinile de lucru”. 

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 20.01.2022, 11:40

Șoferi STB întorși din drum de greviști. ”Au ieșit în traseu câteva mașini din Depoul Vatra Luminoasă, pe linia 85”
Șoferi STB întorși din drum de greviști. ”Au ieșit în traseu câteva mașini din Depoul Vatra Luminoasă, pe linia 85” - Facebook/STB

„Astăzi a ieșit un troleibuz de la depoul Vatra Luminoasă. Știți ce s-a întâmplat? Erau la Primăria Capitalei la ora 5 dimineața. A fost sunat de liderii de sindicat și a trebuit să se întoarcă în depou. Prin fața primăriei a trecut acel troleibuz pe care l-am identificat în aplicația InfoSTB și avea pe panoul de afișaj „se retrage la depoul Vatra Luminoasă”. Nicio problemă. Știm presiunile existente, sunt înregistrări, sunt dovezi. La ora 8 trebuiau să fie în trafic circa 1.400 de vehicule în traseu. Din păcate, în momentul de față circulă doar concurența noastră. Concurență care știe să eficientizeze”, a spus Adrian Criț”, a declarat directorul STB.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a transmis că greva este ilegală și că "acţiunea în instanţă este scrisă" şi "depusă la Tribunalul Bucureşti”.

Șoferi STB întorși de pe traseu de sindicaliști

Din comunicatul postat pe pagina oficială de Facebook a Societatea de Transport București - STB SA reiese că, joi dimineață, au ieșit pe traseu mai multe mașini din Depoul Vatra Luminoasă, pe linia 85, conform programului de transport.  

Pe acelaşi subiect

”În contextul unui protest ilegal în cadrul STB SA, există totuși salariați fideli companiei, preocupați de bunăstarea călătorilor din zona metropolitană, care au decis să respecte legea și să-și îndeplinească sarcinile de lucru. Astfel, în această dimineață, au ieșit în traseu câteva mașini din Depoul Vatra Luminoasă, pe linia 85, conform programului de transport.STB SA face din nou apel la reprezentanții sindicali, invitația la dialog fiind în continuare valabilă, tocmai pentru a nu afecta bunul mers al activității de transport public și implicit, călătorii”, se arată în comunicatul STB.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Câțiva șoferi STB nu au participat inițial la greva din Capitală. Director: ”A fost sunat de liderii de sindicat. Sunt presiuni”