Antena Meniu Search
x

"Greva este ilegală". Directorul STB ameninţă cu plângeri penale, în urma haosului creat în Capitală: "Angajații sunt manipulați"

Greva angajaţilor Societăţii de Transport Bucureşti (STB) a paralizat traficul din Capitală, joi dimineaţă. Şoferii de autobuz şi troleibuz, precum şi vatmanii tramvaielor au refuzat să iasă pe traseu, nemulţumiţi fiind de salarii, condiţiile de muncă şi actuala conducere. Directorul STB, Adrian Criț, a declarat că greva este ilegală și că va fi depusă o plângere penală împotriva liderilor de sindicat.

de Redactia Observator

la 20.01.2022, 08:39

- Observator

Greva STB a provocat haos pe şoselele din Bucureşti, joi dimineaţă. Locuitorii Capitalei au fost nevoiţi să găsească alternative de urgenţă pentru a ajunge la locul de muncă, după ce angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti au refuzat să iasă pe traseu. Potrivit Federaţiei Sindicatelor din Transporturi, o mie de angajaţi nu se vor prezenta azi la program. 

Director STB: "Această grevă este ilegală"

"Această grevă este ilegală. De pe surse deschise, există documente care vor sta la baza unei plângeri penale ce va fi îndreptată împotriva unor lideri care au stat la bază. Angajații sunt manipulați", a afirmat directorul STB, Adrian Criț, joi dimineaţă. Acesta a precizat că la ora 9 greva va fi contestată în instanță, care trebuie să se pronunțe în termen de 48 de ore.

Conform obligației legale, cel puțin 30% din parcul auto trebuia să fie pe traseu, chiar şi în condiții de grevă, susţine directorul STB. Asta înseamnă că în această dimineaţă, la ora 8:00, pe şoselele din Bucureşti trebuiau să circule 1.450 de tramvaie, autobuze şi troleibuze, a explicat oficialul, în conferinţa de presă. "Acum circulă doar concurența noastră, care știe să eficientizeze", mai spune Adrian Criț.

Ce solicitări au angajații STB

Angajaţii STB cer renegocierea CCM şi salarii mai mari cu 35%. Adică o creştere de 200 de lei pentru fiecare şofer STB cu un salariu mediu de 4.000 de lei pe lună. În paralel vor condiţii mai bune de muncă. Angajaţii se plâng că autobuzele au aceleaşi anvelope de ani de zile şi că sunt frecvent probleme cu mijloacele de transport pe care le conduc. În plus, se tem că îşi vor pierde locurile de muncă în condiţiile în care conducerea instituţiei a anunţat că anumite posturi vor fi desfiinţate. Tocmai de aceea cer şi demiterea directorului STB pentru modul în care a negociat în ultimul an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » "Greva este ilegală". Directorul STB ameninţă cu plângeri penale, în urma haosului creat în Capitală: "Angajații sunt manipulați"