Antena Meniu Search
x

Accidentele mortale vor fi tratate ca şi crimele! Şoferii care provoacă tragedii pe şosele riscă închisoarea pe viaţă!

Şoferii beţi sau drogaţi care provoacă accidente rutiere mortale ar putea fi condamnaţi la închisoare pe viaţă.

Accidentele mortale vor fi tratate ca şi crimele! Şoferii care provoacă tragedii pe şosele riscă închisoarea pe viaţă!

Şoferii beţi sau drogaţi care provoacă accidente rutiere mortale ar putea fi condamnaţi la închisoare pe viaţă.

Ministerul Justiţiei din Marea Britanie a modificat legea astfel încât şoferii care vor ucide persoane în accidente rutiere produse pe fondul consumului de alcool sau de droguri, ori cei care participă la curse ilegale sau nu sunt atenţi din cauza telefoanelor mobile, să fie pasibili de închisoare pe viaţă, scrie BBC.

Drept urmare, astfel de accidente vor fi încadrate juridic ca şi crimele.

Această decizie a autorităţilor din Anglia vine după o serie de critici referitoare la pedepsele blânde pe care le primesc şoferii care provoacă adevărate tragedii rutiere.

Pe acelaşi subiect

Pedepse blânde pentru şoferii români care provoacă tragedii pe şosele

În România, şoferii care provoacă accidente rutiere mortale sunt acuzaţi de ucidere din culpă. Potrivit legislaţiei în vigoare, uciderea din culpă se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani.

În cele mai multe cazuri, şoferii primesc pedepse suspendate, astfel că nu fac nicio zi de închisoare dacă omoară o persoană cu maşina.

Câteva exemple de tragedii produse de şoferi transformaţi în 'criminali':

Conform Codului Penal, 'dacă prin fapta săvârşită s-a cauzat moartea a două sau mai multor persoane, limitele speciale ale pedepsei prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) se majorează cu jumătate'.

De curând, procurorii şi judecătorii din Iaşi au încadrat fapta comisă de un tânăr care a provocat un accident în urma căruia au murit doi oameni de la ucidere din culpă la omor calificat.

Avocaţii au demonstrat că tânărul aflat la volanul unui bolid a trecut de mai multe ori pe culoarea roşie a semaforului până să lovească în plin o maşină în care se aflau doi soţi. Cei doi au murit pe loc în urma accidentului, iar şoferul a scăpat cu viaţă.

Judecătorii au decis că fapta comisă de şofer este echivalentă cu cea de omor calificat, astfel că tânărul nu va fi judecat pentru ucidere din culpă, o premieră pentru justiţia din România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Accidentele mortale vor fi tratate ca şi crimele! Şoferii care provoacă tragedii pe şosele riscă închisoarea pe viaţă!