Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Şoferii loviţi de elveţianul drogat care voia să devină vampir le cer poliţiştilor sibieni să publice imaginile de pe bodycam-uri

Continuă controversele pe marginea modului în care polițiștii sibieni au capturat un tânăr elveţian care a furat o maşină şi s-a urcat drogat la volan. Şoferii loviţi de fugarul care voia să devină vampir spun că au fost folosiţi drept "scuturi umane" de ofiţerii care au organizat acţiunea de prindere și le cer acestora să face publice imaginile de pe bodycam-uri. De cealaltă parte, reprezentanții IPJ Sibiu spun că "în niciun caz, prin modul de acțiune, polițiștii nu au folosit mașini ale participanților la trafic pentru oprirea șoferului urmărit".

de Redactia Observator

la 23.10.2024 , 11:48

Şoferii loviţi de elveţianul drogat care voia să devină vampir le cer poliţiştilor sibieni să publice imaginile de pe bodycam-uri Şoferii loviţi de elveţianul drogat care voia să devină vampir le cer poliţiştilor sibieni să publice imaginile de pe bodycam-uri

Andrei Ghica, lovit de elvețianul de 19 ani în cursa lui haotică de duminică, după ce a furat o mașină și s-a urcat la volan drogat și fără permis, dar și un alt șofer implicat în incident le solicită polițiștilor sibieni să facă publice imaginile de pe bodycam-uri, dar și cele surprinse de camerele de supraveghere din benzinăria de pe DN1, din în Șelimbăr. Demersul acestora vine după ce, ieri, şefii IPJ au anunţat că agenţii nu au oprit maşinile şi nu au folosit autoturisme civile pe post de scuturi umane, aşa cum au fost acuzaţi. Mai mult, cei doi șoferi îi roagă pe cei care au surprins cu camerele de bord accidentul să le trimită, pentru a putea demonstra că au fost opriți de polițiști.

Elvețianul de 19 ani, 30 de zile în arest

Tânărul elvețian de 19 ani, prins drogat la volan după două accidente cu cinci mașini și trei răniți, a fost arestat preventiv pentru următoarele 30 de zile. "În această seară, ca urmare a propunerii înaintate de procurorul de caz, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a tânărului în vârstă de 19 ani. Cercetările în acest caz continuă", a transmis IPJ Sibiu.

Articolul continuă după reclamă

Reamintim că duminică, elvețianul urmărit în trafic de către polițiștii rutieri sibieni nu a oprit la semnalele regulamentare efectuate de către aceștia și, încercând să fugă, pe traseul său a provocat două accidente. Conform informațiilor transmise de Poliție, a acroșat un autoturism pe DN1, în sensul giratoriu cu DJ 106D, soldat doar cu pagube materiale. 

Pe acelaşi subiect

Al doilea accident, în care au fost implicate patru autoturisme s-a produs pe DN1, în Șelimbăr, în apropierea unei stații de alimentare cu combustibil. Cele patru mașini erau conduse pe aceeași direcție de deplasare, iar în urma accidentului au rezultat trei răniți, două femei și un bărbat. Cercetările în acest caz sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără permis, conducere sub influența substanțelor psihoactive, respectiv părăsirea locului producerii accidentului fără încuviințarea polițiștilor.

Ulterior, una dintre victime, un șofer din Pitești, a cărui mașină a fost avariată în timpul urmăririi în trafic, a acuzat Poliția Sibiu că i-a folosit pe participanții la trafic din zonă ca "scuturi umane". De cealaltă parte, reprezentanții IPJ Sibiu spun că "în niciun caz, prin modul de acțiune, polițiștii nu au folosit mașini ale participanților la trafic pentru oprirea șoferului urmărit".

Cum l-au oprit poliţiştii pe elveţianul drogat în Sibiu

Aventura horror a lui Louis Eberhard, care se putea încheia tragic, a început lângă Făgăraş. O cameră de supraveghere l-a surprins pe elveţian în timp ce dădea târcoale unui TIR, într-o parcare. Minute bune se plimbă pe lângă el şi încearcă să găsească o cale să între în mastodont. Nu reuşeşte pentru că este încuiat. Dar nu se lasă. De pe un câmp a furat o maşină şi nu s-a oprit decât la intrare în Sibiu, după ce a lovit mai mulţi şoferi. Prima dată, şoferul drogat a fost surprins de aparatul radar gonind cu viteza pe DN 1 pe Hula Bradului.

Politiştii nu au reuşit să-l oprească aşa că au alertat următorul echipaj care aştepta la punct control Veştem la bifurcaţia dintre DN1 si DN 7. Tânărul de 19 ani a mers cu viteză pe drumul naţional, a evitat două filtre, a tamponat un autoturism într-un sens giratoriu şi a fentat zeci de agenţi care l-au urmărit într-o operaţiune pe care au denumit-o Năvodul. Elveţianul a fost capturat abia după ce a făcut accident cu patru maşini trase pe dreapta de polițiști.

Trei persoane au fost rănite. Şoferii opriţi în trafic spun că agenţii le-au pus viaţa în pericol în încercarea lor de a pune mâna pe fugar. Şefii poliţiştilor n-au nimic să-şi reproşeze şi spun că subalternii au acţionat ca la carte. Cu toate acestea, au demarat o anchetă internă. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi cere sfatul unui avocat înaintea unei tranzacţii imobiliare?
Observator » Evenimente » Şoferii loviţi de elveţianul drogat care voia să devină vampir le cer poliţiştilor sibieni să publice imaginile de pe bodycam-uri