Antena Meniu Search
x

Video Şoferiţe pentru cliente femei. O aplicaţie ridesharing a introdus această posibilitatea de a alege

Tot mai multe femei s-au înscris pe platformele de ridesharing. Astfel că dacă avem nevoie să ajungem repede la serviciu sau la o întâlnire, putem să călătorim cu una dintre cele câteva sute care circulă în Bucureşti. Sunt puţine, ce-i drept, dar o companie încearcă să le încurajeze. Aşa că a introdus posibilitatea pentru cliente de a putea comanda o maşină condusă de o femeie. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 13.09.2022, 20:29

Vezi și

Cristina Filip, reporter Observator: Women for women este opţiunea introdusă de o aplicaţie de transport alternativ care îmi permite ca femeie să comand o maşină condusă de un şofer tot femeie haideţi să vedem cum funcţionează.

Şoferiţe pentru cliente femei

Cererea pentru şoferiţe care fac transport alternativ este extrem de mare în Bucureşti. Aşa că durează ceva mai mult timp până găsim o maşină liberă. 

Aurelia are 43 de ani, este mamă şi soţie. Nu are studii superioare dar i-a plăcut din totdeauna să conducă. Aşa că în urmă cu 10 ani şi-a făcut curaj şi s-a înscris la şcoala de şoferi. Nu s-a gândit niciodată că va ajunge să facă transport de persoane.

Pe acelaşi subiect

Aurelia: Să fac dans modern mi-ar fi plăcut eram înclinată spre fashion, cu croitorie cu cochetărie. Planurile s-au schimbat, însă. De câteva luni face transport şi este una dintre puţinele femei care are grijă să ajungem la timp unde avem nevoie. Iar posibilitatea de a fi şofer pentru alte femei îi dă şi mai multă încredere. 

Aurelia: Este mai sigur, este mai sigur pentru client. Chiar a urcat ieri o doamnă şi a fost încântată că a dat de o doamnă. Mă bucur că mai sunt şi femei pentru că mi se pare că sunt în minoritate.

Este mai sigur şi pentru cliente şi pentru ea, crede Aurelia. 

Aurelia: Îţi trebuie şi curaj să ieşi în trafic, să vrei să iei contact cu toată lumea. Am ales să nu lucrez noaptea ca să evit neplăcerile pe timp de noapte, oameni care sunt sub influenţa alcoolului, drogurilor. Soţul a fost mai greu de convins să fac asta. Dar de ce să faci tu asta. Şi i-am spus asta îmi place să fac şi asta voi face. 

Deşi este şoferiţă profesionistă, de multe ori a fost privită cu îndoială. 

Aurelia: Nu mi-a spus nimeni chstia asta dar am simţit-o cumva din partea bărbaţilor. A avut o uşoară ezitare când a văzut că este femeie, stătea cumva crispat, nu ştiu cum să spun. I-am simţit, aşa i-am simţit. 

Opţiunea este acum în faza de testare iar scopul, spun reprezentanţii companiei, este de a încuraja femeile să practice transport alternativ. 

Cristian Sălceanu, reprezentant platforma ridesharing: Women for Women s-a născut din ideea de a conecta direct conducătoarele auto şi pasagerele care folosesc platforma noastră pentru transport şi îşi doresc un plus de siguranţă. 

Reporter-reprezentant ridesharing: -Adică dacă mă întorc la 2 noaptea din club să pot să cer o şoferiţă?

- Da.

-Da, e minunat. 

Călători: A mers cu femei care merg mai bine ca bărbaţii. 

- Este o idee interesantă, poate ele s-ar simţi mai bine într-un cadru de genul. 

Sunt, însă, şi reprezentante ale sexului frumos care susţin că nu vor folosi niciodată această opţiune. 

Reporter-călător: Foarte priculoase, multe din ele sunt periculoase şi se întâmplă accidente. 

- Aţi avea încredere să urcaţi într-o maşină condusă de o femeie.

-Pentru 2-3 km da, dar mai mult nu. 

Conform statisticilor, în prezent mai puţin de 5% dintre şoferii activi pe aplicaţiile de transport alternativ sunt femei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Şoferiţe pentru cliente femei. O aplicaţie ridesharing a introdus această posibilitatea de a alege