Antena Meniu Search
x

Video Soldații români vor defila alături de soldații americani și francezi pe sub Arcul de Triumf. Avioane din Spania și Italia vor păzi cerul de 1 Decembrie

NATO face scut deasupra României. 10 avioane de luptă din Italia şi Spania sunt de astăzi „de serviciu“ la poliţie aeriană, împreună cu aeronavele noastre F16. Piloţii străini vor participa, în premieră, şi la parada de 1 Decembrie de la Bucureşti. Astăzi, au făcut primul antrenament comun cu românii. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 26.11.2022, 21:12

Vezi și

Patru aeronave italiene de tip Eurofighter Typhoon şi F18 Hornet din Spania au aterizat ieri. Aceste avioane vor decola şi pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României şi vor zbura deasupra Arcului de Triumf din Bucureşti. 

De 1 Decembrie, peste 1.500 de militari vor forma detaşamentul celei mai importante parade militare. Pentru prima dată de Ziua României, avioane şi elicoptere de luptă americane, româneşti şi italiene vor survola Capitala. Astăzi s-au cunoscut mai bine la repetiţii. 

Locotenent Cornel Pavel: "Defilarea batalionului militar francez, împreuna cu militari români. Aproximativ 150 de militari străini participă anul acesta."

Printre ei sunt şi infanterişti americani din celebra Divizie Aeropurtată 101. Unitatea este celebră pentru debarcarea din Normandia şi ajunge pentru prima oară într-o misiune în Europa, după Al Doilea Război Mondial, din cauza invaziei Rusiei în Ucraina. De ziua României, îşi vor potrivi paşii cu soldaţii noştri, la marea paradă. 

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: "Pe sub arcul de triumf vor trece şi celebrele TR-85, tancul românesc fabricat în urmă cu mai bine de 30 de ani. În total peste 120 de mijloace tehnice."

Mâine, militarii vor avea ultima repetiţie pentru parada de 1 Decembrie. Din acest motiv, circulaţia între Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei va fi oprită între orele 10 şi 13. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Soldații români vor defila alături de soldații americani și francezi pe sub Arcul de Triumf. Avioane din Spania și Italia vor păzi cerul de 1 Decembrie