Antena Meniu Search
x

Paradă militară la Bucureşti, de Ziua Naţională a României. Peste 1.500 de militari şi 120 de mijloace tehnice vor participa

Peste 1.500 de militari şi specialişti şi aproximativ 120 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave, vor participa pe 1 Decembrie, începând cu ora 11:00, la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcului de Triumf din Capitală, transmite Agerpres.

De Redactia Observator la 23.11.2022, 18:27
Parada de 1 decembrie
La parada militară vor defila peste 1.500 de militari români şi 150 străini - Shutterstock

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, la parada militară vor participa peste 1.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Pe lângă aceştia, vor defila 150 de militari străini, în cadrul unor detaşamente din Belgia, Franţa, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite ale Americii şi Ţările de Jos, precum şi militari reprezentând ţările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României şi aproximativ 25 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Canada, Italia, Spania şi Statele Unite ale Americii.

La începutul ceremoniei se va intona Imnul Naţional al României, concomitent cu executarea a 21 de salve de tun, urmat de depunerea unei coroane de flori de către preşedintele Klaus Iohannis în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc şi de păstrarea unui moment de reculegere.

Drapelul naţional va fi ridicat în toate instituţiile militare 

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii în unele garnizoane în care sunt dislocate unităţi militare, iar militarii aflaţi în misiune în afara teritoriului naţional vor desfăşura ceremonii militare.

De asemenea, drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Paradă militară la Bucureşti, de Ziua Naţională a României. Peste 1.500 de militari şi 120 de mijloace tehnice vor participa