Antena Meniu Search
x

Video Marea Unire, celebrată cu fast la Alba Iulia pe 1 Decembrie. Surprizele pregătite pentru Ziua Naţională

Zeci de mii de oameni sunt așteptați să participe de 1 Decembrie 2022, la Alba Iulia, pentru a serba Marea Unire. Ziua Națională aduce și în acest an mai multe evenimente organizate de către administrația locală și județeană - primirea soliilor din toate zonele ţării, slujbe religioase, depuneri de coroane, parada militară, dar şi concerte. 

de Redactia Observator

la 24.11.2022, 08:04

Vezi și

Drapelul României a fost deja arborat pe turnul clopotniță al Catedralei Încoronării din Alba Iulia si va rămâne acolo până după 1 Decembrie. "Am arborat drapelul României pe Catedrala Reîntregirii, la o înălțime de 30 de metri, cu ajutorul corzilor. Drapelul are în jur de 15 metri și a fost nevoie de o echipă de 6 salvatori montani", spune Tiberiu Crisboi, Salvaspeo Alba. "Având în vedere că este o minivacanță, ne așteptăm să fie o afluență de români la serbările de Ziua Națională. Vor găsi toate ingredientele pe care cineva care vine să serbeze Ziua Națională le aşteptă", a declarat Gabriel Pleşa, primarul din Alba Iulia.

Oferte cazare 1 Decembrie la Alba Iulia

Se pregătesc intens şi hotelierii din zonă, cu oferte pentru zilele libere care vor fi atunci. "Pentru minivacanța de 1 Decembrie am pregătit un pachet de 5 nopți de cazare cu mic dejun inclus. Bucătăria se pregătește cu preparate tradiționale, pachetele s-au vândut în proporție de 94%, oaspeții alegând locația noastră, fiind foarte aproape de oraș", a explicat Bianca Cioca, manager hotel.

Programul va fi pe toate gusturile. Va fi organizată şi o masă populară unde se vor servi peste 5.000 de porţii de mâncare. Parada militară din acest an va fi însoţită şi de concerte în aer liber şi artificii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Marea Unire, celebrată cu fast la Alba Iulia pe 1 Decembrie. Surprizele pregătite pentru Ziua Naţională