Antena Meniu Search
x

Video STENOGRAME. Poliţista şpăgară de la Locală a sărit pe geam când au venit mascaţii şi şi-a sunat prietena. "Vino şi ia-mă să mă schimb"

Ies la iveală detalii incredibile din dosarul poliţiştilor locali din Sectorul 1, care cereau mită zeci de mii de euro patronilor de terase scumpe. Una dintre poliţiste a ieşit pe fereastră când i-au bătut mascaţii la uşă. Iar cealaltă era ajutată de mamă atunci când şantaja: femeia, angajata unei companii de telefonie, accesa ilegal bazele de date a firmei şi le dădea numere de telefon. Iată interceptările uluitoare dintre poliţiştii şpăgari şi complicii lor.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 06.06.2024 , 19:31

Cele două poliţiste credeau că schema de şantaj va funcţiona la nesfârşit. Astfel că, atunci când pe 4 iunie DNA ul şi DGA ul i-au bătut la uşă, Florentina Iordache a ieşit pe geamul casei şi şi-a sunat, disperată, o prietenă să vină să o salveze.

Discuţii din stenograme:

  • CORNELIA, prietena: Alo!
  • IORDACHE FLORENTINA: Vino repede în Otopeni! Vino și ia-mă!
  • CORNELIA: De ce?
  • IORDACHE FLORENTINA: Că eu sunt în stradă... că mă ridică! Vino și ia-mă și pe mine! Să mă schimb, să mă duc eu de bunăvoie, să nu mă ia așa.
  • CORNELIA: Cine să te ia?
  • IORDACHE FLORENTINA: DGA-u'! Vreau să mă duc eu să mă predau. Te rog! E afară! A spart ușa! Haide! Te rog!
Vezi și

"O cunosc, nu suntem prietene, o cunosc. Nu avem prietenii. Nu, nu am dus-o nicăieri. Pot să vă spun un singur lucru că nu am luat pe nimeni de nicăieri", a declarat femeia sunată de poliţiştă. Femeia a fost găsită în locuinţa fiului ei, de unde a fost ridicată şi dusă la audieri. În faţa procurorilor au ajuns şi complicii ei: şeful Dragoş Voinea şi colega Marina Avram pentru care şantajul devenise afacere de familie, spun procurorii. Mama ei lucrează la o companie de telefonie mobilă şi intra ilegal în bazele de date pentru a face rost de numerele de telefon ale patronilor abordaţi pentru negocieri.

Pe acelaşi subiect

"Mă rezerv la dreptul de a nu declara nimic, vă rog", a declarat mama poliţistei. La finalul anului trecut, reprezentanţii unui restaurant i-au denunţat la DNA. Cele două poliţiste locale, coordonate de şeful lor Dragoş Voinea, ceruseră 20.000 de euro ca să nu constate anumite nereguli. 14 mii ca să nu confişte încasările din perioada în care localul a funcţionat fără autorizaţie, iar restul de 6.000 - pentru a interveni într-un dosar penal cu promisiunea de clasare.

Discuţii din stenograme:

  • AVRAM MARINA - ROXANA, poliţistă : Auzi, fă? Primesc mesaj... "Sărbători liniștite!"? De la ăla de la... Daniel. "Mulțumesc! Asemenea!" Și punct! Și, după aia, îmi scrie el că: "Aș vrea să vin săptămâna viitoare o zi, poate ne vedem..." cutare. Zic: "Bine!"
  • IORDACHE FLORENTINA: Păi... și eu la fel i-am zis că mă lua: "Uite, ai primit..." că e normal să primești de sărbători o... bucată de carne... adică nu sunt bani, să zici că e mită sau cine știe ce...
  • AVRAM MARINA - ROXANA: Păi da!
  • IORDACHE FLORENTINA: Toată lumea îți aduce o "bucată de pâine"!

În mai 2022, Florentina Iordache a venit in control la un restaurant din capitală pe care l-a amendat şi închis pentru că nu avea autorizaţie. Patronul a contestat în instanţă procesul verbal şi a obţinut o decizie prin care putea continua activitatea. Cu toate acestea, poliţista a revenit după 2 săptămâni pentru o nouă suspendare. După deciziile instanţei, Florentina Iordache a revenit victorioasă la restaurantul de lux din zona X pentru a confisca banii făcuţi în perioada suspendării, conform legii. Doar că le-a propus patronilor o înţelegere: pentru 7.000 de euro va scurta din pix perioada în care a fost închis localul şi a făcut profit şi astfel va confisca mult mai puţin din încasări.

Discuţii din stenograme:

  • Patron restaurant: Așa și ce vrei să facem acuma? Îmi faci notă d-aia sau ce faci, că n-am înțeles nimic?
  • AVRAM MARINA-ROXANA, poliţistă locală: Facem în felul următor. Eu o să fac nota ca să fie totul în regulă… că am întocmit-o astăzi… eu îți cer bonurile pe perioada aia, iar tu vii cu bonurile care vrei tu.
  • Patron restaurant: Ok!
  • AVRAM MARINA-ROXANA, poliţistă locală: Tu poți să-mi vii și cu 3 bonuri. Cu câte vii, aia este.
  • XXX: Mda. Bine. Așa fac.

Cei trei poliţişti au fost arestaţi preventiv şi sunt acuzaţi de mai multe infracţiuni printre care trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Sunteţi mulţumiţi de sistemul public de sănătate din România?
Observator » Evenimente » STENOGRAME. Poliţista şpăgară de la Locală a sărit pe geam când au venit mascaţii şi şi-a sunat prietena. "Vino şi ia-mă să mă schimb"