Antena Meniu Search
x

Știrile zilei din 27 iunie. Inundaţiile devastatoare din Valea Jiului, filmate din elicopter de echipa Observator

Știrile zilei - 27 iunie. Echipa Observator a urcat într-un elicopter, cu care a survolat Jiul, care a ieşit din matcă şi pune acum în pericol vieţile a mii de oameni.

de Redactia Observator

la 26.06.2020, 23:43

O echipă Observator a filmat din elicopter inundaţiile din Valea Jiului
Știrile zilei din 27 iunie. Inundaţii devastatoare în Valea Jiului - Observator
  • Ești grăbit? Observatornews.ro te ajută să afli, pe scurt, cele mai importante știri ale momentului, la Observator Update

1. Echipa Observator a filmat din elicopter inundațiile din Valea Jiului

Cea mai ploioasa lună iunie din ultimii 60 de ani se simte în Valea Jiului, mai mult ca niciodată şi mai mult ca oriunde în ţară. De sus, cursul apei pare un uriaş de nestăvilit, însă adevărata luptă se duce la sol. Acolo unde casele, minele, grădinile, străzile, totul e înghiţit. Iar oamenii sunt condamnaţi să-şi recunoască înfrângerea în faţa forţelor naturii. 

Citește și: Imagini teribile, Jiul s-a revărsat pe străzile din Uricani: "Nu am văzut niciodată așa ceva!" (Video)

2. 60.000 de turiști sunt așteptați pe litoralul românesc, în acest weekend

Va fi un sfârşit de săptămână cu vreme perfectă pe litoral, unde sunt aşteptaţi peste 60.000 de turişti. Asta, chiar dacă preţurile de la noi sunt mai mari decât cele de la vecinii bulgari.

Citeşte şi: Roata uriaşă de la Constanţa a fost inaugurată. Cât costă biletul (Video)

3. Canicula ia locul ploilor torențiale, în următoarele zile, conform specialiștilor meteo

Este primul sfârşit de săptămână în care se simte miros de vară. Ploile bat în retragere în toată ţara, iar meteorologii spun să ne aşteptăm chiar la caniculă pe timpul zilei. Ploi trecătoare vor fi doar în zonele de munte. 

Citeşte şi: Vreme perfectă pentru plajă în weekend. Hotelierii se bucură de turişti

4. Milioane de oameni ar putea muri într-un posibil al 2-lea val de coronavirus, avertizează un oficial OMS

Observațiile directorului general adjunct al OMS pentru strategie, dr. Ranieri Guerra, apar în timp ce mai multe țări din Europa - și de pe tot globul - încep să relaxeze măsurile naționale de restrucţie, introduse inițial pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Citeşte şi: Peste 400 de infectați cu coronavirus în România, în ultimele 24 de ore

5. Autoritățile caută noi spații pentru izolarea pacienților asimptomatici

Spitale din mai multe zone din ţară au ajuns să nu mai aibă locuri pentru pacienţi. La Ploiești a fost pusă astăzi în funcţiune una dintre cele patru unităţi mobile de ATI, achiziţionate prin generozitatea donatorilor Teledonului "Români Împreună".

Prognoza meteo pentru astăzi

Vremea va fi caldă, local călduroasă după-amiaza. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiaza şi seara, când vor fi perioade cu averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi posibil vijelii. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, cu precădere în zonele montane şi în regiunile nord-vestice şi nordice. Izolat se va semnala grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile intramontane şi 22 de grade în nordul litoralului.

Vremea în Bucureşti

Sâmbătă, temperatura maximă se va situa în jurul a 32 de grade, iar cea minimă va fi de 15...17 grade, uşor mai scăzută în zona preorăşenească.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Știrile zilei din 27 iunie. Inundaţiile devastatoare din Valea Jiului, filmate din elicopter de echipa Observator