Antena Meniu Search
x

60.000 de turiști sunt așteptați pe litoralul românesc, în acest weekend

Va fi un sfârşit de săptămână cu vreme perfectă pe litoral, unde sunt aşteptaţi peste 60.000 de turişti. Asta, chiar dacă preţurile de la noi sunt mai mari decât cele de la vecinii bulgari.

de Redactia Observator

la 26.06.2020, 22:50

Vezi și
  • Prețul pentru o noapte de cazare la un hotel din Mamaia pornește de la 130 de lei.
  • Prețul pentru o noapte de cazare la un hotel din stațiunea Nisipurile de Aur pornește de la 100 de lei.

Turiștii care ajung la mare, pe litoralul românesc, nu se sperie deloc de prețurile piperate din nordul stațiunii Mamaia.

Un exemplu este un frappe care, în nordul stațiunii Mamaia, costă 20 de lei. 

Oamenii se bucură din plin de fiecare clipă.

Gradul de ocupare la unitățile de cazare este de 50-60%, iar prețurile de cazare pe o noapte pornesc de la 130 de lei, pentru un hotel de două stele, de la 200 de lei, pentru un hotel de trei stele, și de la 300 de lei, pentru un hotel de patru stele.

De vreme bună se vor bucura şi cei care ajung pe litoralul bulgăresc. Chiar dacă preţurile sunt mai atractive decât cele de la noi, numărul de români care aleg un concediu pe plaja de la Nisipurile de Aur este mai mic decât în alţi ani.

Trebuie spus, în primul rând, că, într-adevăr, prețurile sunt mai mici la bulgari decât pe litoralul românesc. Nu cu mult, dar sunt. 

Cu toate acestea, anul acesta nu vom mai vedea plaje pline de români ca în anii trecuti. 

Un consultant în turism ne-a confirmat că doar 10% dintre turiștii români vor veni în Bulgaria. Cei mai mulți vor prefera să rămână în țară. 

De altfel, aici unde sunt eu, plaja este mai mult goală și nu este singura veste proastă. Oficialii trebuie să decidă luni dacă Bulgaria reintră pe lista țărilor galbene, ținând cont de numărul tot mai mare de infectări.

Prețul pentru o noapte de cazare la un hotel din stațiunea Nisipurile de Aur pornește de la 100 de lei, pentru un hotel de două stele, 150 de lei, pentru un hotel de trei stele, și 250 de lei pentru un hotel de patru stele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » 60.000 de turiști sunt așteptați pe litoralul românesc, în acest weekend