Antena Meniu Search
x

Canicula ia locul ploilor torențiale, în următoarele zile, conform specialiștilor meteo

Peste 100 de coduri roşii de ploi torenţiale şi inundaţii am avut în ultima perioadă. Meteorologii spun că luna iunie a fost cea mai ploioasă din ultimii 60 de ani. În toată ţara au căzut cantităţi record de apă, cu aproape jumătate mai mult faţă de ceea ce ar fi fost normal pentru această perioadă. Totuşi, avem şi veşti bune. Din acest weekend, chiar începe vara.

de Redactia Observator

la 26.06.2020, 22:03

Vezi și
  • Săptămâna viitoare, în România vor fi constant temperaturi de peste 30 de grade Celsius.
  • Nopțile vor fi tropicale în multe zone din țară.

Este primul sfârşit de săptămână în care se simte miros de vară. Ploile bat în retragere în toată ţara, iar meteorologii spun să ne aşteptăm chiar la caniculă pe timpul zilei. Ploi trecătoare vor fi doar în zonele de munte. 

În acest weekend apar deja temperaturile aferente lunii lui cuptor, iar săptămâna viitoare vor fi frecvent peste 30 de grade şi se vor atinge chiar 34-35 de grade în extremitatea de sud a ţării. 

Atenţie că şi nopţile vor fi din ce în ce mai calde. Vor fi nopţi tropicale cu minime de peste 20 de grade, mai ales în zonele de câmpie. 

Vremea bună i-a determinat pe mulţi să iasă din case şi să aleagă drumul spre mare încă de dimineaţă, ca să fie siguri că prind cel mai bun şezlong, dar şi pentru a evita aglomeraţia. 

Printre ei, şi cei care abia au scăpat de emoţiile examenului de bacalaureat. 

Meteorologii anunţă că şi în acest an vom avea parte de o vară prelungită până spre prima lună de toamnă. Nu scăpăm în totalitate de ploi. Vor mai fi frecvente în a doua parte a lunii iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Canicula ia locul ploilor torențiale, în următoarele zile, conform specialiștilor meteo