Antena Meniu Search
x

Video "Sunt oameni chinuiți de viață...". Lecție de umanitate predată de Ion, un tânăr moldovean care este alături de refugiați zi şi noapte

Dorinţă şi empatie. Sunt două dintre calităţile care-l definesc pe un tânăr de 17 ani din Republica Moldova. Acesta învaţă la un liceu din Buzău, iar de curând s-a alăturat voluntarilor de la Crucea Roşie. Vorbeşte fluent limba română şi rusa, așa că a vrut să-i ajute pe refugiaţi să comunice cu autorităţile române.

de Redactia Observator

la 13.03.2022, 09:18

Vezi și

El este Ion, iar de aproape doi ani învaţă în ţara noastră, pe care o consideră a doua casă.  Se pregăteşte să devină mecanic auto, însă de când au sosit primii refugiaţi, Ion este alături de ei zi şi noapte. Cu unii chiar a legat prietenii strânse. 

Ion Bogureac, voluntar: Oamenii cu care am vorbit spun că le place limba română, că seamănă cu italiana. Spun că nu se așteaptau la o așa primire. Le place și sunt recunoscători și mulțumesc de fiecare dată când mă vad pe mine sau alt voluntar. Sunt oameni chinuiți de viață...

Deși petrece ore în șir în picioare, pe drumuri, Ion nu s-a plâns niciodată. Face asta din plăcere, iar ceilalți voluntari îi sunt recunoscători.  

George Mihăilescu, consultant cancelarie Prefectura Buzău: Pot să spun că face aproape 90% din treaba pe care o avem cu refugiații. Cu ajutorul lui Ion, în 3-4 ore am reușit să-i identificăm pe toți, pe familii și să-i organizăm pe fiecare palier. 

Pe acelaşi subiect

Lecția de umanitate a tânărului a impresionat multă lume

Conștiincios și ambițios, tânărul este mândria liceului Tehnic din Buzău, iar profesorii săi nu au decât cuvinte de laudă atunci când vorbesc despre el.

Corina Moise, director Liceul Tehnic Buzău: Ion este deosebit, este altfel. Este cel mai bun de la el din clasă. Este un copil interesat de studiu și cu cultură generală bogată. Ne dă clasă câteodată şi nouă profesorilor.

Lecția de umanitate de care a dat dovadă a impresionat multă lume, iar autoritățile locale vor să îi acorde tânărului o bursă de merit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » "Sunt oameni chinuiți de viață...". Lecție de umanitate predată de Ion, un tânăr moldovean care este alături de refugiați zi şi noapte