Antena Meniu Search
x
LIVE

Video "Sunt stăpânul lumii!" Șoferul care a gonit pe DN1 în mașina furată, după ce a călcat-o pe proprietară, nu era nici beat, nici drogat. Filmul urmăririi cu focuri de armă

Pericol uriaş pe Drumul Naţional 1, aproape de Capitală! Un bărbat a furat o mașină, a călcat-o pe proprietară și a pornit într-o cursă nebună de zeci de kilometri. Poliţiştii au reușit să îl oprească după ce au tras 14 focuri de armă, în aer și în autoturismul care a circulat inclusiv pe contrasens. După ce a fost prins, şoferul a repetat obsesiv aceleași cuvinte: "Eu sunt stăpânul lumii".

De Bogdan Dinu la 24.09.2023, 19:37
Vezi și

"Pierde controlul în curând... Deschide! Deschide portiera! Deschide portiera! Dă cu bastonul! Ieși afară! Ieși afară! Pe burtă!" Este momentul în care agenții au reușit să îl tragă în sfârşit pe dreapta pe şoferul care nu ţinea cont de nicio regulă de circulaţie. 30 de minute le-a luat polițiștilor să îl încătușeze pe bărbatul de 38 de ani, care circula haotic între Bucureşti şi Ploieşti.

Urmărire cu focuri de armă pe DN1

În imaginile surprinse de un participant la trafic se vede cum bărbatul întoarce mașina și, în încercarea de a scăpa de agenții care trăgeau cu pistolul după el, accelerează pe contrasens printre celelalte mașini. "A tras după el, mânca-ți-aș...", spune un șofer.

Autoturismul fusese furat din parcarea unui mall din nordul Bucureștiului. O şoferiţă ar fi lăsat maşina pornită în timp ce depozita ceva în portbagaj. Bărbatul s-a urcat la volan și a demarat în trombă, rănind-o la un picior. Proprietara a sunat imediat la 112. 

Pe acelaşi subiect

Șoferul a intrat și pe contrasens

La Ciolpani, fugarul este văzut de un echipaj, care pleacă în urmărirea lui. Şoferul merge pe contrasens 2 kilometri şi pune în pericol zeci de conducători auto care vin pe cel mai circulat drum din ţară. La un moment dat, schimbă direcţia de mers şi se îndreaptă spre Bucureşti cu poliția pe urme.

"După o cursă de mai bine de 20 de kilometri, polițiștii au reușit să îl oprească pe șofer la ieșirea din Ilfov, în Ciolpani, nu înainte de a trage mai multe focuri de armă atât în pneurile mașinii, cât și în caroserie", transmite Bogdan Dinu, reporter Observator.

"Eu sunt stăpânul lumii"

În mâinile polițiștilor, vizibil tulburat, bărbatul a repetat obsesiv cum se numește, dar și cum se autointitulează.

  • Polițist: De ce ai furat?
  • Șofer: Eu sunt stăpânul lumii, dezactivez conexiunea cu poliția... Caracterul trebuie păstrat...
  • Polițist: De ce ai fugit?
  • Șofer: Eu, stăpânul lumii, dezactivez conexiunea cu poliția.

"În urma verificărilor privind prezența în organism a alcoolului ori a substanțelor psihoactive, rezultatele au fost negative", a declarat Anne Ciolcă, Poliția Ilfov.

Femeia păgubită nu are răni grave. "După ce a fost călcată cu mașina pe picior, femeia a fost adusă la Spitalul Elias din Capitală. Medicii spun, însă, că starea acesteia nu este gravă și că va fi externată curând", adaugă Bogdan Dinu, reporter Observator.

Bărbatul a ajuns la Secția 2 Poliție, iar apoi a fost preluat de polițiștii de la Biroul Furturi Auto, unde a fost audiat. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » "Sunt stăpânul lumii!" Șoferul care a gonit pe DN1 în mașina furată, după ce a călcat-o pe proprietară, nu era nici beat, nici drogat. Filmul urmăririi cu focuri de armă