Antena Meniu Search
x

Suntem în pericol! EBOLA a fost confirmată într-o mare comunitate de români

E OFICIAL! EBOLA a ajuns în Europa! Primul caz de infectare cu febră hemoragică în afara vestului Africii a fost confirmat pe bătrânul continent

Vezi și

E OFICIAL! EBOLA a ajuns în Europa! Primul caz de infectare cu febră hemoragică în afara vestului Africii a fost confirmat pe bătrânul continent

Este vorba despre o infirmieră din Madrid care l-ar fi îngrijit pe unul dintre cei doi preoţi infectaţi cu febră hemoragică în Sierra Leone şi aduşi în capitala Spaniei pentru tratament. Prelatul a pierdut lupta cu Ebola şi a murit la 25 septembrie.

Femeia are 44 de ani şi lucrează de 15 ani în secţia de boli contagioase a spitalului Carlos al III-lea din Madrid. Ea a fost una dintre cei care l-au îngrijit pe misionarul Manuel Garcia Viejo, după ce acesta a fost repatriat din Sierra Leone, scriu cei de la ABC.es.

Momentan se investighează cum a ajuns să se infecteze. Ştim că a avut acces la camera pacientului cu Ebola de două ori, o dată pentru tratament şi a doua oară după moartea acestuia. Asistenta a intrat în vacanţă a doua zi după moartea pacientului Manuel Garcia Viejo. Ca simptome a prezentat doar febră şi un pic de astenie”, a spus medicul Antonio Alemani conform publicatiei spaniole. Misionarul îngrijit de asistentă a murit la câteva zile după repatriere.

Extinderea maladiei Ebola dincolo de graniţele Africii de Vest pune în alertă autorităţile sanitare din toată lumea, inclusiv pe cele din România.

Românii reprezintă, în acest moment, cea mai mare comunitate de străini din Spania. Conform datelor existente, numărul românilor înscrişi în registrul cetăţenilor comunitari este de aproximativ 900.000 persoane.

Simptomele Ebola se manifestă prin dureri de cap, febră şi stări de vomă. Boala se transmite prin contact direct cu fluidele corporale ale unui bolnav şi perioada de incubaţie durează între două şi 21 zile. Nu există vaccin sau tratament pentru Ebola, iar virusul poate fi mortal în 90% din cazuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Suntem în pericol! EBOLA a fost confirmată într-o mare comunitate de români