Antena Meniu Search
x

Sute de oameni au stat ore întregi blocaţi în trenuri, între Braşov şi Timişul de Sus, după ce mai mulţi copaci s-au prăbuşit de pe versanţi

Întârzieri uriaşe, din nou, pe calea ferată. După o lună în care trenurile din Vestul ţării au ajuns târziu la destinaţie, alte cinci garnituri au rămas blocate în gara Timişul de Sus, din cauza unor copaci care au căzut de pe versanţi, pe şine.

Vezi și

Întârzieri uriaşe, din nou, pe calea ferată. După o lună în care trenurile din Vestul ţării au ajuns târziu la destinaţie, alte cinci garnituri au rămas blocate în gara Timişul de Sus, din cauza unor copaci care au căzut de pe versanţi, pe şine.

În cădere, arborii au rupt şi firele de înaltă tensiune, aşa că traficul a fost paralizat. Câteva locomotive diesel, care nu au nevoie de curent electric, ar fi salvat situaţia.

Oamenii care au călătorit în această dimineaţă spre Capitală, cu trenuri care treceau prin Braşov, au fost obligaţi să dea testul rezistenţei. 

Rând pe rând, cinci garnituri care se îndreptau spre Bucureşti de la Beclean, Sibiu sau chiar Budapesta, au fost oprite în dreptul localităţii Timişul de Sus. 

Sătui să aştepte explicaţii, unii au coboât din tren şi au plecat spre Capitală cu ce au putut. Cine a avut noroc, a fost luat la ocazie. 

O garnitură a staţionat în Gara Timişul de Sus, de la ora 4.30 dimineaţa.

Problemele pe ruta Braşov-Bucureşti au apărut de ieri după-amiază. Doi arbori au căzut pe şine şi au rupt cablurile electrice. Autorităţile locale spun că o comisie ar fi trebuit să se ocupe încă de anul trecut de tăierea copacilor care pun în pericol traficul feroviar. 

Marian Rasaliu, prefectul de Braşov: "Va trebui sa vedem ce s-a inatmplat acolo. din ce cauza arborii nu au fost extrasi atunci cand ar fi trebuit sa se faca lucrul acesta."

În încercarea de a remedia situaţia, trei locomotive diesel, care nu au nevoie de curent electric, au fost puse în circulaţie pentru a prelua trenurile. Însă azi dimineaţă, două dintre ele s-au defectat. Cum o singură locomotivă nu ar fi făcut faţă, traficul a fost complet închis. 

Cei care îşi aşteptau în Gara de Nord rudele sau prietenii de la Braşov au fost sfătuiţi să calculeze singuri ora sosirii. 

Răspunsurile n-au venit pentru călători, ci pentru presă, într-un comunicat. CFR a explicat că se străduieşte să remedieze situaţia. 

"Trenurile de călători care asigură legătura pe relaţia Bucureşti - Braşov staţionează în gările Timişu de Sus şi Braşov (...) pentru a permite accesul a trei drezine pantograf care acţionează pentru restabilirea continuității firului de contact", se arată în comunicatul CFR.

Şi totuşi, întârzierile pe calea ferată sunt la ordinea zilei. Câteva săptămâni bune, un accident feroviar pe podul de la Cârcea, în Dolj, a provocat, săptămâni la rând, haos în traficul feroviar. Circulaţia a fost blocată pe ruta Caracal - Craiova, iar trenurile au avut întârzieri uriaşe. De până la 300 de minute. 

Iar anul trecut, trenurile CFR Călători au avut anul trecut întârzieri de peste 4,53 milioane de minute, echivalentul a 8,6 ani, arată chiar datele companiei. Deşi Uniunea Europeană impune plata despăgubirilor, românii nu primesc. Fac excepţie doar cei care circulă cu trenuri internaţionale.

Anul acesta, doar 24 de oameni au cerut să li se returneze integral sau parțial banii cheltuiți pe bilete. Instituția a onorat 21 dintre aceste cereri şi a plătit, în total, 1.820 de lei, adică puțin peste 400 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Evenimente » Sute de oameni au stat ore întregi blocaţi în trenuri, între Braşov şi Timişul de Sus, după ce mai mulţi copaci s-au prăbuşit de pe versanţi