Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Tânăra care zbura cu Vali, instructorul care a căzut mortal din parapantă, lângă Braşov, a reuşit să scape cu viaţă miraculos. Prima ipoteză despre incident

Agonie şi miracol la 100 de metri în aer! Un instructor a căzut din parapantă în timpul unui zbor, în apropiere de Braşov, şi a murit. După ce bărbatul s-a prăbuşit în mijlocul unei străzi din Săcele, tânăra cu care zbura în tandem a supravieţuit în mod uimitor. A izbutit să aterizeze singură, deşi nu avea deloc experienţă.

de Claudiu Loghin

la 20.10.2024 , 19:31

Instructorul Vali Cîrlan s-a lansat de la 1.200 de metri altitudine, în zona Bunloc, de lângă Braşov, în ceea ce trebuia să fie un zbor de agrement în tandem cu o clientă în vârstă de 23 de ani. Tragedia s-a pertecut când mai avea puţin şi ateriza"Ar fi căzut de sus. Au văzut vecinii când s-a rotit parapanta deasupra caselor şi cum a căzut o persoană de sus", povesteşte o femeie.

Prima ipoteză despre moartea lui Vali Cîrlan

Colegii instructorului cred că bărbatul ar fi uitat să își lege sistemele de siguranță de parapantă. Bărbatul în vârstă de 47 de ani a căzut pe asfalt la jumătatea străzii. Adică la aproximativ un kilometru şi 800 de metri distanţă de locul de decolare. "A căzut lângă maşina mea, un pic mai jos. Săracul!", spune un martor.

Vezi și

Instructorul a murit pe loc. Îngrozită şi fără experienţă de zbor, clienta lui a rămas singură la comenzile parapantei. Alţi instructori care erau la sol au fost martorii unei supravieţuiri uimitoare.

Pe acelaşi subiect

Tânăra a supravieţuit miraculos

"Au strigat să vireze stânga, dreapta, au ajutat-o să se încadreze în terenul acesta să aterizeze în siguranţă. Este un lucru greu de explicat şi este extraordinar că a reuşit să vină jos în condiţii de siguranţă", a declarat Cristi Tutunea, responsabil de zbor cu parapanta. "Fata este OK. Ea a aterizat perfect. Eram acolo. Sub îndrumările noastre a dus parapanta super", spune un martor.

Bărbatul care a murit după ce a căzut din parapantă avea 47 de ani şi era instructor numai de câteva luni. Colegii îl ştiau un tip serios şi precaut. Poliţiştii nu au găsit, însă, legat de trupul lui, niciun dispozitiv de siguranţă. 

"Un băiat foarte calculat şi atent la detalii"

"Era un băiat foarte calculat şi foarte atent la detalii. De aceea mi s-a părut incredibil, nu mi-a venit să cred că a avut vreo problemă. În procedurile noastre, în curs, am insistat la verificările de siguranţă înainte de decolare", adaugă Cristi Tutunea, responsabil de zbor cu parapanta. 

Polițiștii care au început ancheta vor analiza şi imaginile filmate de camera video pe care instructorul o avea asupra lui când s-a lansat cu parapanta.

Claudiu Loghin Like

Lucrez în presă din 1999. Din 2004, sunt în televiziune.

Întrebarea zilei
IPS Teodosie ne îndeamnă să nu ascultăm de medic în perioadele de post. Sunteţi de acord cu noua sa declaraţie?
Observator » Evenimente » Tânăra care zbura cu Vali, instructorul care a căzut mortal din parapantă, lângă Braşov, a reuşit să scape cu viaţă miraculos. Prima ipoteză despre incident