Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Zborul cu parapanta, o experienţă dincolo de cuvinte. Cât costă o cursă în tandem

Adrenalină şi liniştea cerului! De asta au avut parte zeci de turişti care au ajuns în acest weekend în comuna hunedoareana Brădeşti! Pasionaţii zborului cu parapanta au transmis şi celor mai noi în domeniu patima pe care o au. Iar un lucru este cert! Senzaţia de libertate pe care o simt la metri altitudine nu se compară cu nimic altceva! 

de Redactia Observator

la 25.08.2024 , 21:09

Vremea caldă din acest sfârşit de săptămână a fost perfectă pentru amatorii de senzaţii tari. Adrenalina şi dorinţa de libertate i-au îndemnat pe turişti să testeze zborul cu parapanta în cadrul Festivalului Avitors pe muntele de la Brădeşti.

Zborul cu parapanta, o experienţă de neuitat

"Suntem din Mureş. Da, aici am venit, că am mai fost şi mi-a plăcut foarte mult.A fost foarte tare. Nu pot să explic. Trebuie să încercaţi şi voi", spune un parapantist.

Vezi și

Iar cei care aleg să zboare cu parapanta trebuie doar să se lase purtaţi de vânt. "La început credeam că e un sport extrem. Nu-i extrem.Trebuie să ai curaj; un pic de curaj îţi trebuie. Nu neapărat o nebunie, doar curaj şi să-ţi doreşti să faci un pic altceva decât... Deci dacă îţi doreşti să ieşi un pic din confort, e perfect", explică Ionuţ Emilian, parapantist.

Pe acelaşi subiect

Dar, atenţie! Zborul cu parapanta poate crea dependenţă, mai ales că emoţiile sunt de fiecare dată ca la prima încercare. Ce înseamnă parapanta? "Legătura cu universul sau cu Tatăl nostru sau fiecare cum îi înţelege sufletul. E linişte şi pace acolo. Este altfel decât aici, pe pământ", răspunde un parapantist. "Pentru mine este un mod de viaţă. Trăiesc pentru asta de 27 de ani", spune un altul.

"Aş putea să spun că e ca la pescuit, adică avem un tremur care este în noi când decolăm ca să prindem zona în care urcăm şi-i exact ca la pescuit: dacă mişcă, mişcă, ne învârtim şi noi, ca la peşte: arunci unde trebuie", mărturiseşte un parapantist.

"De fiecare dată, noi avem ţelul de a atrage pasageri şi pentru marea comunitate, marea spectatorilor, ca să atragem şi să arătăm că zborul este al tuturor şi este un lucru care se poate practica în siguranţă", a precizat Laszlo Zsolt, organizator.

O cursă în tandem cu parapanta costă 150 de lei, iar cu parapanta cu motor, 350 de lei. Surpriza din această ediţie a festivalului a fost faptul că vizitatorii s-au putut bucura şi de zborul cu elicopterul, care a costat 400 de lei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Zborul cu parapanta, o experienţă dincolo de cuvinte. Cât costă o cursă în tandem