Antena Meniu Search
x

Tânără de 18 ani, găsită de poliţişti inconştientă şi aproape înghețată pe un câmp la granița cu Serbia

O tânără de 18 ani din Somalia a fost găsită de polițiștii de frontieră de la Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, în timpul unei misiuni de supraveghere a graniţei cu Serbia. Fata era la aproximativ 100 metri de frontieră, căzută pe câmp, inconştientă.

De Ana Maria Ghiarasim la 03.12.2021, 16:12
Tânără de 18 ani, găsită de poliţişti inconştientă şi aproape înghețată pe un câmp la granița cu Serbia
Tânără de 18 ani, găsită de poliţişti inconştientă şi aproape înghețată pe un câmp la granița cu Serbia - Facebook/Politia de Frontiera Timisoara

Poliţiştii de frontieră i-au acordat primul ajutor şi au solicitat sprijin medical, tânăra fiind în stare avansată de oboseală şi hipotermie. Ulterior, ea a fost transportată la spital.

Tânăra era din Somalia și voia să ajungă în Germania

În data de 02.12.2021, în jurul orei 09.45, în cadrul unei acţiuni specifice pentru supravegherea frontierei de stat, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare - Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timişoara a descoperit, la aproximativ 100 de metri de frontiera cu Serbia, pe direcţia localităţii Dudeştii Vechi, o persoană de origine afro-asiatică aflată în stare de inconștienţă.

Imediat poliţiştii de frontieră au acordat primul ajutor persoanei în cauză, fiind solicitat, prin Serviciul de Urgenţă 112, un echipaj medical care s-a deplasat la faţa locului”, se arată într-un comunicat de presă, de vineri, al Poliţiei de Frontieră.

Pe acelaşi subiect

Fata era epuizată după un drum lung făcut pe jos, spre România

Tânăra, aflată în stare avansată de oboseală şi hipotermie, a fost transportată la Spitalul Orăşenesc Sânnicolau Mare, iar la câteva ore starea de sănătate a acesteia a fost stabilizată, fiind externată din spital.

Ulterior, femeia a fost dusă la sediul Sectorului Sânnicolau Mare pentru verificări, unde s-a stabilit că este din Somalia şi are 18 ani. Aceasta a declarat că a mers pe jos câteva ore din Serbia în România cu scopul de a trece ilegal frontiera şi a ajunge ulterior în Germania.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, iar la finalizare urmează a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Tânără de 18 ani, găsită de poliţişti inconştientă şi aproape înghețată pe un câmp la granița cu Serbia