Antena Meniu Search
x

Video Tânărul din Vaslui cu probleme psihice, oprit cu focuri de armă de abia la 40 de minute de la măcel. Un glonț i-a trecut pe lângă inimă

Un bărbat de 33 de ani, cu afecţiuni psihice, a semănat teroare într-o localitate din Vaslui. Echipajul medical chemat de rude prin 112 nu a avut curaj să intervină şi a cerut ajutorul poliţiştilor. Agenţii au ajuns însă după 40 de minute. Timp în care individul şi-a bătut crunt părinţii şi i-a lăsat într-o baltă de sânge. În cele din urmă poliţiştii l-au împuşcat, iar unul din gloanţe i-a trecut milimetric pe lângă inimă. Sora agresorului crede că prăinţii ei ar fi fost cruţaţi dacă autorităţile interveneau prompt. Vă avertizăm că urmează imagini şi detalii cu puternic impact emoţional!

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 24.11.2022, 19:36

Vezi și

Scene de groază s-au derulat în comuna Tăcuta din Vaslui. Bărbatul de 33 de ani locuia împreună cu părinţii săi. Aseară, a venit acasă şi s-a plâns de dureri de cap puternice. Tânărul ar fi cunoscut cu afecţiuni psihice. Un accident în adolescenţă i-ar fi cauzat frecvent crize de epilepsie. Speriat, tatăl bărbatului a sunat la 112 şi a cerut ajutorul medicilor. Ambulanţa a ajuns la ei într-o oră.

Oprit după ce și-a atacat părinții

Pintilie Vasilică, ambulanţier: A ieşit însoţit de tată. Privirea tulbure, nu am văzut până acum. S-a aşezat pe scaun, i-am luat tensiunea, a rupt firele. M-a împins din maşină jos şi a zis că aduce toporul. Am încercat să vorbesc, el venea deja cu un cuţit.

Speriaţi, salvatorii se baricadează în ambulanţă. Îl lasă pe bărbat, agresiv şi nervos, şi se refugiază la marginea satului. Sună la poliţie şi cer întăriri. Abia după 40 de minute sosesc şi agenţii. Când au intrat în casă, dezastru. Individul îşi atacase mama de 58 de ani şi tatăl de 64 de ani cu o coadă de topor. Oamenii zăceau într-o baltă de sânge.

Pe acelaşi subiect

Marinela Haralambi, sora atacatorului: Părinţii mei puteau fi salvaţi. S-a acţionat foarte greu. Din momentul în care a plecat ambulanţa şi a ajuns echipajul de poliţie, atunci s-a întâmplat tragedia. Nu s-au luat de la nimic, nu a fost niciun fel de altercaţie. Cu siguranţă n-a avut discernământ când a făcut aşa ceva.

Pintilie Vasilică, ambulanţier: Când a venit poliţia am intrat în casă. Casa vraişte, l-am găsit pe bătrân lac de sânge, horcăia, în comă, nu răspundea. Jos, alături, în altă încăpere, soţia.

Clara Mihociu, reporter Observator: Când au revenit pentru a doua oară la casa bărbatului. Echipajele de prim ajutor, de data aceasta însoţite de poliţişti, agresorul nu mai era acasă. La scurt timp, şi-a făcut apariţia pe acest drum. Avea în continuare în mâini coada de topor cu care şi-a atacat părinţii. Era în aceeaşi stare. Agitat şi extrem de agresiv.

Individul îi înjură şi îi ameninţă şi pe poliţişti. Aşa că agenţii scot arma şi trag focuri de avertisment. Nici măcar acum bărbatul nu se sperie. Continuă şirul ameninţărilor. Poliţiştii îl împuşcă în picioare şi în piept. Unul din gloanţe trece la câţiva milimetri de inimă

Pintilie Vasilică, ambulanţier: Au tras în el, el venea cu toporul, cu ceva.

- I-a ameninţat şi pe poliţişti?

- Da, nu stătea. Colegii de la poliţie galbeni de frică.

Daniel Ungureanu, purtător de cuvânt SAJ Vaslui: Iniţial s-a liniştit, a fost suit în ambulanţă, dar pe timpul transportului a devenit din nou foarte violent. Poliţia nu a însoţit pacientul în ambulanţă. Nici măcar nu au venit în urma ambulanţei cu maşina. Protocolul care este în acest moment aşa prevede. Nu permite poliţiştilor să se suie în ambulanţe şi să ajute cadrele medicale.

Echipajul medical sună la 112 şi anunţă că nu-l pot stăpâni pe atacator. Poliţiştii pleacă pe urmele ambulanţei şi pe traseu îi ajută pe salvatori să-l sedeze. Între timp, alte salvări îi duc pe părinţi la spital. Sunt în stare gravă.

Marius Dabija, Spitalul de Nurochirurgie Iași: Ambii au plăgi cranio cerebrale. O leziune de o violenţă mare. Doamna a suferit şi o pierdere destul de importantă de sânge. Au o situaţie neurologică imprevizibilă, rezervată.

Atacatorul este în comă indusă.

Radu Crișan Dabija, Manager la Spitalul de Pneumoftizologie: Este într-o stare gravă. Este sedat, pentru a fi protejat el şi personalul medical, este foarte agresiv. A avut noroc, la milimetru i-a fost ratat cordul şi splina.

Vecinii îi iau apărarea. N-ar mai fi făcut probleme până acum. Un tip liniştit, care muncea cu ziua şi îşi vedea de treaba lui.

Vecin: Lică a fost un băiat harnic, muncitor. Nu a fost agresiv absolut deloc.

Dacă îşi revine, bărbatul va fi supus unei expertize psihiatrice pentru a se stabili daca avea discernământ în momentul măcelului. Sora agresorului spune că va căuta dreptate în justiţie pentru a afla dacă părinţii ei puteau fi salvaţi dacă autorităţile ar fi intervenit mai repede.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Tânărul din Vaslui cu probleme psihice, oprit cu focuri de armă de abia la 40 de minute de la măcel. Un glonț i-a trecut pe lângă inimă