Antena Meniu Search
x

Video Târgul Cetăţii din Târgu Mureş a fost redeschis. Sute de produse tradiţionale îi aşteaptă pe turişti în aceste zile

Cetatea Medievală din Târgu Mureş s-a transformat din nou în târg. De azi şi până duminică, 80 de producători locali îi aşteaptă pe oameni cu sute de produse tradiţionale, naturale sau artizanale.

de Sorin Tanţoş

la 21.05.2021, 17:11

Vezi și

Toate la preţ de producător. Târgul are loc cu prilejul sărbătorii sfinților Constantin și Elena, dar şi pentru Rusaliile catolicilor, care sunt duminică. 

Oamenii sunt foarte încântaţi de delicatesele prezentate la târg

Brânzeturi, siropuri, miere, prăjituri şi produse din carne. De toate se pot găsi, zilele acestea, la Târgul Cetăţii.

Cristina Manoila organizator eveniment: Avem de la pâinea cea de toate zilele, legume, siropuri, gemuri, chiar și sarmale care pot fi luate acasă în caserolă încălzite și savurate acasă la un pahar de vin alături de familie 

Comerciant: Un salam bun de casă făcut de noi, fără coloranți, un cârnat, un caltaboș, brânză de sibiu, cașcaval, toate bunătățile de la noi din gospodărie.

Comerciant: Dulceţurile, zacusca, murăturile, compoturile, maceratele și pt sărbătoriţii de azi un lichior bun, palincă bună.

Reporter: Dulceaţa asta de usturoi merge la o friptură?

Comerciant: Exact, chiar o recomandăm. Este făcută în vin alb, cu rozmarin şi lămâie. Vă recomandăm pe fripturi, mai ales în preajma sărbătorilor, pe pâine prăjită.

Pentru că se apropie Ziua Copilului, oamenii mai pot găși la târg şi daruri pentru cei mici.

Cristina Manoila, organizator eveniment: La Târgul Cetății să poată toată lumea să-și găseasă bunătățile pentru masa de sărbătoare, ne-am gândit și în perspectiva că peste o săptămână e 1 iunie și avem și daruri pentru copii, toate făcute manual.

Târgul mai este deschis şi în acest weekend, între orele 10 şi 20, iar următoarea ediţie va avea loc între 11 şi 13 iunie. Organizatorii evenimentului precizează că la târguri vor fi respectate toate normele sanitare de siguranță.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Târgul Cetăţii din Târgu Mureş a fost redeschis. Sute de produse tradiţionale îi aşteaptă pe turişti în aceste zile