Antena Meniu Search
x

Video Târgurile cu produse tradiţionale, invadate de cumpărători în ajun de Florii

Este ajun de Florii iar Paştele se apropie şi el cu paşi repezi aşa că...lumea a ieşit la cumpărături. Este deja agitaţie mare în târgurile cu produse tradiţionale, unde oamenii caută bucate alese şi a cadourilor speciale pentru cei dragi.

de Sorin Tanţoş

la 24.04.2021, 08:33

Vezi și

Cu doar o săptămână înainte de sărbătorile pascale, târgurile cu produse tradiţionale au fost invadate de cumpărători. La Târgu Mureş, producătorii au pregătit produse şi cadouri speciale pentru sărbătoriţii din acest weekend. 

Cristina Manoilă, organizator: Este un târg prilejuit de sărbătorile de Paşte care se apropie, dar şi de sărbătoarea Floriilor. Practic, i-am dat ca temă bunătăţi pentru masa de Paşte şi mici cadouri de la iepuraş, dar în acelaşi timp se găsesc şi flori.

Mulţi dintre cei care au sosit la târg, în căutarea cadoului perfect, au ales bijuteriile handmade.

- Avem şi seturi, cercei, pandantive, prin tehnica fuziunii făcute din sticlă curată, nobilă.

Pe acelaşi subiect

Pe lângă flori şi bijuterii, Târgul Cetăţii nu a dus lipsă de bunătăţi tradiţionale. Pâine de casă, vinul sau cozonacii au umplut mesele comercianţilor.

Cea mai vizitată tarabă, însă, a fost cea cu sarmale

Şi în Cluj a fost vânzoleală mare în târgurile de produse tradiţionale.

Sorin Ailene, președintele organizației: Am văzut că lumea e foarte interesată de produsele locale, de porducători, de meşteşugari şi am zis că trebuie să facem un eveniment în sine numai despre asta.

Zeci de comercianţi şi meşteşugari din întreaga Transilvanie au pregătit produse speciale pentru perioada Paştelui. Cea mai vizitată tarabă, însă, a fost cea cu sarmale...

- De obicei rămânem fără sarmale. Oricât de mult facem tot rămânem fără ele.

- Se pare că românul tot la sarmale trage, nu?

- De asta am făcut şi sarmalăria pentru că burgeri şi shaorma sunt peste tot, sarmale bune nu prea sunt.

- Am venit cu verdeţurile de sezon. Cu spanac, cu salată, cu ceapă verde, usturoi, ridichi, cam tot ce este acum în plin sezon.

Pe lângă bucatele şi obiectele tradiţionale, cei prezenţi au putut să se bucure şi de casele vechi din incinta muzeului etnografic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Târgurile cu produse tradiţionale, invadate de cumpărători în ajun de Florii