Antena Meniu Search
x

Video Vom putea circula în noaptea de Înviere fără declaraţie pe proprie răspundere. Cum se vor desfăşura procesiunile de Paște

Vom putea circula în noaptea de Înviere fără declaraţie pe proprie răspundere, dar celelalte reguli pentru distanţare rămân în vigoare. Astăzi, reprezentanţii BOR s-au întâlnit cu premierul Florin Cîţu pentru a stabili cum se vor desfăşura procesiunile specifice sărbătorilor pascale.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 21.04.2021, 16:31

Vezi și

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române au prezentat un set de reguli în faţa premierului, de respectat în perioada slujbelor, în perioada sărbătorilor de Paşte. În contextul în care perioada 1, 2 mai, în toate localităţile oamenii pot circula fără restricţii şi pe durata nopţii, atunci slujbele se vor desfăşura şi cu prezenţa credincioşilor, însă trebuie să respecte câteva reguli, cu siguranţă purtatul măştii, dar şi distanţarea. La interior, pentru fiecare persoană trebuie asigurat un perimetru de patru metri pătraţi, dar şi o distanţă între persoane de doi metri, iar la exterior, distanţa dintre credincioşi trebuie să fie de un metru şi jumătate. 

La miezul nopţii, oamenii vor primi Lumina Sfântă în noaptea de Înviere în curtea bisericii, iar dacă numărul de participanţi nu este mare, astfel încât regulile se pot respecta în continuare, atunci oficierea se va muta în interioriul bisericii. În caz contrar, va continua în curtea locaşului de cult. În plus, reprezentanţii bisericilor trebuie să asigure mai mulţi voluntari care să vadă dacă toate aceste reguli sunt respectate. De altfel, oamenilor le este recomandat să participe la slujbă la biserica de care aparţin, astfel încât să fie cât mai aproape de casă. 

Klaus Iohannis: "În noaptea de Înviere restricţiile de circulaţie se ridică, aşadar creştinii vor putea să participe la slujbele de Înviere. Nu vor trebui să completeze declaraţii, vor merge pur şi simplu la biserică. Deci, repet – în noaptea de Înviere fiecare creştin poate să meargă la biserică dacă doreşte. Biserica va organiza slujba aşa cum este datina. Nu ne amestecăm în felul în care vor fi organizate slujbele la biserică. Ştim cu toţii că prima parte a slujbei se ţine afară, după care o parte intră în biserică. Creştinii merg la biserică să participe, să ia lumină, să ia Paştile, şi eu îmi doresc, şi aşa vom organiza lucrurile, ca totul să se desfăşoare în linişte şi în bună rânduială."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Vom putea circula în noaptea de Înviere fără declaraţie pe proprie răspundere. Cum se vor desfăşura procesiunile de Paște