Antena Meniu Search
x

Strigătul de ajutor al unui erou român din Afganistan. S-a întors pe front pentru că vrea să îşi salveze băieţelul de doar trei ani

"Tati, sunt aici pentru tine". Este mesajul unui militar român din Afganistan, pe care lupta de acasă îl face să devină şi mai puternic.

Vezi și

"Tati, sunt aici pentru tine". Este mesajul unui militar român din Afganistan, pe care lupta de acasă îl face să devină şi mai puternic. S-a întors pe front, în teatrul în care a fost rănit, de data asta, pentru a-şi salva fiul de trei ani. Strânge bani pentru băieţelul care, până acum, a stat mai mult prin spitale decât acasă.

Vasile Mihalcia, tatăl lui Darius: "Darius, tati este aici pentru tine şi cu siguranţă acum ne vom face auziţi."

Un militar cu lacrimi în ochi. Vasile Mihalcia luptă pe două fronturi. Este eroul României, în teatrul de operaţii din Afganistan. Iar acasă, eroul unui băieţel de trei ani. Pentru fiul lui, a plecat încă o dată într-o misiune riscantă. Are nevoie de bani pentru a-i salva viaţa: "S-a depistat că are tetrapareză spastică. O ramură a paraliziei cerebrale. Aş vrea sa îi mulţumesc soţiei, care este stâlpul familiei şi ea duce greul acasa."

Rămasă în Bistriţa, mama luptă pentru viaţa copilului de când i-a dat viaţă. Alize Mihalcia, mama lui Darius: "După ce l-am născut, a ieşit cu cordonul dublu la gât şi s-a asfixiat în timpul naşterii. Leziunile pe care le are pe creier le are din cauza asfixierii." 

Pe acelaşi subiect

Darius încă nu poate vorbi şi nu poate merge. Tratamentul început la naştere a fost oprit pentru că la vârsta de un an a fost diagnosticat şi cu epilepsie. Familia vrea acum să ducă băiatul la o clinică din străinătate, unde ar avea mai multe şanse de recuperare.

Vasile Mihalcia, tatal lui Darius: "E foarte greu să îţi vezi copilul, care la varsta de trei ani nu se poate bucura de copilăria lui. Ştim că nu o să fie niciodată un copil sănătos, dar o să rămâna copilul nostru special." 

La prima lui misiune, în 2014, a fost "omul anului în forţele terestre române". Vehiculul în care se afla a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat. Atunci, a fost rănit, dar a reuşit să-şi salveze doi colegi de la moarte. Acum, trebuie să-şi ajute fiul. Vasile Mihalcia, tatal lui Darius: "Când mă gândesc la el, mă motivez foarte tare şi mă face să îmi execut meseria în aşa fel încat să ajung sănătos acasă."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Strigătul de ajutor al unui erou român din Afganistan. S-a întors pe front pentru că vrea să îşi salveze băieţelul de doar trei ani