Antena Meniu Search
x

Galerie foto Imagini din apartamentul groazei de la Onești, locul unde doi muncitori au fost uciși de Gheorghe Moroșan

Imaginile din apartamentul groazei de la Onești, unde doi muncitori au fost sechestrați și uciși de Gheorghe Moroșan, arată că victimele au trăit ultimele clipe de viață într-o permanentă teroare și au avut parte de un sfârșit extrem de violent. Atenție, sunt imagini cu un puternic impact emoțional!

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 03.03.2021, 21:38

Vezi și
  • Mai multe imagini din apartamentul groazei de la Onești, astăzi, la Observator 19.

Silviu Iştoan şi Dan Pătatu fuseseră chemaţi să repare reţeaua electrică într-un apartament distrus şi abandonat de un deceniu. Era prima lor lucrare în afara fabricii la care lucrau. Şi ultima. Legaţi cu mâinile la spate și ameninţaţi în permanenţă cu un cuţit, muncitorii au aşteptat să fie salvaţi, iar când le-a fost clar că ajutorul nu vine, au încercat să se descurce singuri. 

Nu au reușit și ambele victime au murit sub o ploaie de lovituri de cuțit. Un muncitor în apartament, celălalt la spital.

Mascaţii au intervenit când cei doi ostatici fuseseră deja înjunghiaţi și l-au împușcat pe agresor, acesta fiind în spital în prezent, unde a fost supus unei operații. 

Semne de întrebare după dubla crimă de la Oneşti

Şefii Poliţiei Române recunosc că acţiunea nu a fost ce trebuie. Au trimis acolo o echipă care verifică, dacă poliţiştii şi-au făcut bine treaba. Doar că intervenţia a fost departe de manual. Greşelile s-au ţinut lanţ la intervenţie.

Chestor de poliţie Alexandru Scurtu: "Primul pas este izolarea şi controlul zonei în care se află incidentul. Lucruri care au fost făcute de colegii de la ordine publică de la Poliţia Oneşti".

În plus, specialiştii negociatori spun că abordarea şi limbajul poliţistului au fost nepotrivite. Într-o situaţie de criză, agresorului trebuie să i se dea impresia că deţine controlul. Şi nu trebuie contrazis.

Liviu Chesnoiu, fost psiholog criminalist: "Când n-ai cu cine să discuţi, Trebuie să tragi de timp, să-l duci puţin cu vorba, ca să te organizezi. Vezi că n-ai cu cine să vorbeşti, acţionezi. Nu stai 5 ore. Nu se poate aşa ceva".

Polițiștii nu l-au crezut în stare să ucidă

Gheorghe Moroșan, bărbatul care a ucis două persoane într-un apartament din Oneşti, a avut patru condamnări în trecut, iar una dintre ele ar fi fost pentru vătămare corporală gravă. În Italia, el a avut o condamnare pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul a avut patru condamnări anterioare, în 1987, în 1991, 1993 și 2010, cea din 2010 fiind în Italia, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

”Din toată această anamneză pe care noi, investigatorii, am creat-o la momentul respectiv, dacă ştiam că este violent, nu ne-a atestat un comportament violent. Ba mai mult, verificările care s-au făcut la familie, în mediile frecventate, cercurile, nu spuneau nimic că el ar putea avea un declic sau o "explozie", ca ceva sa-i motiveze acest gest”, a spus comisarul șef de poliție Gheorghe Cristian, director adjunct al Direcției Investigații Criminale a IGPR.

Cu toate acestea, oficialii din poliție afirmă că nu au avut indicii, nici din trecutul infracţional al acestuia, nici din partea medicilor, care să arate că bărbatul ar fi putut trece la faptele violente.

”La un moment dat fusese adus într-un punct favorabil poliţiştilor şi favorabil situaţiei în sine, pentru că acceptase să intre în contact cu noi, părerea mea, că la momentul dinaintea incidentului prin care el a trecut la violenţe nu ne-a spus nimic în acest sens, că ar putea să aibă aşa ceva”, a spus acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Imagini din apartamentul groazei de la Onești, locul unde doi muncitori au fost uciși de Gheorghe Moroșan