Antena Meniu Search
x

Video Ucigaşul din Oneşti a fost audiat de procurori, pe patul de spital timp de 18 minute. Bărbatul a spus că nu îşi mai aminteşte nimic din ce a făcut

Ucigaşul din Oneşti a fost audiat de procurori, pe patul de spital. Spune că nu-şi mai aminteşte nimic legat de sechestrare şi crime. Comandantul operaţiunii eşuate a ajuns şi el la spital după ce i s-a făcut rău. Tragedia de la Oneşti deschide cutia Pandorei. România nu are o procedură în cazul luării de ostatici.

de Redactia Observator

la 05.03.2021, 20:49

Vezi și

Audierea lui Gheorghe Moroşan a durat 18 minute. Moroșan le-ar fi spus procurorilor că nu-și mai amintește nimic din acea zi.

Mirela Romaneț, Spitalul Județean de Urgență Bacău: "Pacientul a fost detubat, iar medicii au decis că pot să cheme procurorii pentru a-şi continua procedurile judiciare". 

Dr. Dahnovici George, medicul de garda de la ATI Bacău: - "Este conştient, însă periodic este confuz. 

- A devenit agitat când au venit procurorii, poliţiştii sau a fost cooperant?

- Nu, a fost cooperant".

Comandantul operaţiunii eşuate a ajuns şi el la spital​

Criminalul va rămâne internat la terapie intensivă după ce ieri a fost supus unei intervenţii abdominale.

Adrian Popa, manager spital județean Bacău: "Are plăgile acelea împuşcate, mai are şi comorbidităţi pe deasupra, e obez, are insuficienţă cardiacă. Pe lângă asta, mai are şi o insuficienţă renală".

La acelaşi spital a ajuns azi şi adjunctul IPJ Bacău, Adrian Tuluc. A fost preluat de ambulanţă de la serviciu, din cauza unor probleme cardiace. Tuluc este unul din cei patru şefi din poliţie demişi după intervenţia ratată.

El a comandat operaţiunea... de la distanţă. Deşi distanţa de la Bacău la Oneşti este de 50 de kilometri, a ajuns abia după ce victimele au fost executate. 

Una dintre victime a fost înmormântată

Tot azi, unul dintre electricienii ucişi de Moroşan a fost înmormântat. Silviu avea 36 de ani. Era orfan de mamă de la vârsta de 5 ani, iar acum doi ani şi-a pierdut şi tatăl.

"Un băiat foarte optimist, mereu curajos".

În acea dimineaţă, au fost trei muncitori în apartamentul groazei. Şeful de echipă refuză să spună detaliile acelei zile. Ce se ştie sigur este faptul că a plecat cu o jumătate de oră înainte să vină Moroşan. Aşa a scăpat cu viaţă.

"Şi eu am băiatul care tot acolo lucrează. Putea să fie altul în locul lor".

Detalii noi din ziua groazei

Între timp, apar noi detalii din anchetă. În buzunarele criminalului, anchetatorii ar fi găsit două spray-uri lacrimogene. Aşa s-ar putea explica cum a reuşit să lege de unul singur victimele.

Poliţiştii ar fi avut şi cheile de la apartament, dar nu le-au folosit deoarece, spun ei, uşa era blocată cu o scară. România nu are proceduri clare în cazul luării de ostatici. În orice altă ţară, se consideră act terorist şi intervin trupele de elită. La noi, se numeşte "lipsire de libertate". 

Liviu Chesnoiu, psiholog principal, expert poligraf: "Dacă este vorba de luare de ostatici şi ameninţarea că îi omoară, păi acolo este terorism în toată regula. Se putea coborî în rapel aşa, de sus, concomitent cu spargerea uşii".

Şeful Poliției din Onești, Cristinel Andrieș susţine că la ora 15.20 a fost anunţat că vor veni trupele SIAS de la Bucureşti. Cu elicopterul. Şeful SIAS spune că nu ştie nimic. Andrieş este cel care coodonat operaţiunea de la faţa locului. În 2017, a picat examenul de ocupare a funcţiei de şef al poliţiei cu nota 4. Un an mai târziu, a devenit şef al Poliţiei Oneşti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Ucigaşul din Oneşti a fost audiat de procurori, pe patul de spital timp de 18 minute. Bărbatul a spus că nu îşi mai aminteşte nimic din ce a făcut