Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Specialiştii explică tornada de la Călăraşi. Cod roşu de fenomene meteo extreme (Video)

O tornadă cu o forţă uriaşă a declanşat alerta de cod roşu în sudul României. În Drajna, judeţul Călăraşi, oamenii au fost martorii unui fenomen extrem de violent. Imaginile au fost transmise pe reţelele de socializare. În trafic, oamenii au privit îngroziţi cum pâlnia se apropie de maşina lor.

de Redactia Observator

la 30.04.2019 , 20:51

O tornadă cu o forţă uriaşă a declanşat alerta de cod roşu în sudul României. În Drajna, judeţul Călăraşi, oamenii au fost martorii unui fenomen extrem de violent. Imaginile înspăimântătoare au fost transmise în direct pe reţelele de socializare. În trafic, lângă Autostrada Soarelui, mai multe familii au privit îngrozite cum pâlnia se apropie de maşina lor. Un autocar aflat în apropierea tornadei s-a răsturnat. Zeci de oameni se aflau la bord, iar autorităţile au instituit codul roşu de intervenţie.  

La câţiva kilometri de Autostrada Soarelui, natura se dezlânţuie violent. O tornadă mătură câmpul din apropierea localităţii Drajna.

Cercetătorii explică cum s-a format tornada din Călăraşi

Vezi și

Şoferii se uită îngoziţi cum vârtejul se apropie de ei. Chiar şi aplicaţia pentru navigaţie îi avertizează despre pericol. 

"Tati, mergi mai repede, că nu ştiu ce se întâmplă! Treci mai repede de ea! E deasupra noastră. Mergi, te rog, uită-te pe unde mergi! Incredibil, incredibil", este reacţia uneia dintre martore.

În altă maşină, o familie priveşte cum cele două pâlnii se unesc. 

Sunt cele mai clare imagini cu o tornadă filmate până acum în România. Cercetătorii au explicat fenomenul.

Au fost 24 de grade, în zona de sud a ţării, iar aerul rece de la mare înălţime a coborât brusc şi s-a întâlnit cu aerul cald şi uscat.

Atunci, temperaturile au scăzut brusc, până la 12 grade şi s-a format această tornadă. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cea mai puternică tornadă din România, la Făcăeni, în 2002

Din cauza vântului puternic din zonă, un autocar cu 39 de pasageri s-a răsturnat în comuna Dragalina din judeţul Călăraşi. A fost declanşat planul rosu de intervenţie.

Anul trecut, trei tornade, una după alta, au lovit judeţul Galaţi. Însă cea mai puternică tornadă care a lovit vreodată România a avut loc 2002, la Făcăeni, în judeţul Ialomiţa.

A ras de pe faţa pământului 33 de case , iar trei oameni au murit atunci. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Specialiştii explică tornada de la Călăraşi. Cod roşu de fenomene meteo extreme (Video)