Antena Meniu Search
x

Filmul tragediei din Bihor. Un copil de 4 ani, luat de inundații, a fost găsit mort după 14 ore

A fost a şasea zi sub cod roşu de ploi şi inundaţii în România. Au fost zone în care a plouat într-o zi cât pentru o lună, iar viiturile au lăsat dezastru în urma lor în mai multe judeţe. Un băieţel de patru ani din Bihor a murit înecat după ce a fost luat de ape. Tatăl său s-a urcat la volan băut şi fără permis pe ploaie torenţială.

De Redactia Observator la 14.06.2020, 21:46
Vezi și
  • Tatăl ar fi forțat trecerea unui pârâu umflat.
  • Copilul s-ar fi speriat și ar fi căzut în apă, spun martorii.

Băieţelul a fost găsit mort, la 14 ore după ce a fost luat de ape. Era în maşină cu părinţii şi fratele mai mic atunci când automobilul a rămas blocat în mijlocul viiturii. Băut şi cu permisul suspendat, tatăl a forţat traversarea pârâului învolburat.

”Ar fi scos copilul pe mal, i-a zis să stea acolo şi l-a luat apa în timp ce a plecat să-l ia pe ăla mic din maşină”, spune un localnic.

Speriat, copilul s-ar fi dezechilibrat şi a căzut în apă. Curenţii puternici l-au dus în aval. A fost găsit fără viaţă abia azi, când apele s-au mai retras.

”Se vedea un pic mâna şi faţa lui, pieptul era descoperit. Apoi, a mers eclicopterul SMURD pe cursul râului”, povestește un martor.

36 de judeţe sunt sub cod portocaliu de ploi şi vijelii până duminică noapte. În judeţul Cluj, vântul a smuls din rădăcini mai mulţi copaci, iar canalizarile nu au mai facut faţă puhoiului de apă. În Turda, apa a luat cu totul peretele unui case.

La Dragomireşti, în Maramureş, o ploaie cu gheaţă a făcut prăpăd în câteva minute. În Alba Iulia, vântul puternic a pus la pâmănt mai mulţi copaci şi a smuls acoperişul unui bloc. Iar în Gura Râului din judeţul Sibiu, a fost nevoie de intervenţia mai multor buldoexcavatoare pentru a scoate apa din curţile oamenilor.

16 judeţe din Moldova, Transilvania, Maramureş şi Banat-Crişana se află sub cod portocaliu de inundaţii până luni la ora 16.00.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Filmul tragediei din Bihor. Un copil de 4 ani, luat de inundații, a fost găsit mort după 14 ore

Breaking News

Românii care au trecut de la ROBOR la IRCC încep să regrete. Rate mai mari şi cu 1.000 de lei de la anul

Românii care au trecut de la ROBOR la IRCC încep să regrete. Rate mai mari şi cu 1.000 de lei de la anul