Antena Meniu Search
x

Video Tragediile care au împins o familie din Călărași la sinucidere. Singurul supraviețuitor suferă de cancer, dar refuză tratamentul

Depresia şi sărăcia au distrus o familie din Călăraşi. Mamă, fiică şi fiu, s-au luat de mână şi s-au aruncat în apa rece a Dunării. Doar unul dintre ei a fost salvat. Oamenii trăiau o dramă. Ultimii trei ani şi i-au petrecut pe străzi, după ce pierduseră locuinţa socială în care trăiau. Familia este la a doua încercare de a-şi pune capăt zilelor. În 2017, un poliţist i-a salvat în ultimul moment de la moarte.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 08.01.2022, 19:40

Vezi și

''De ce staţi pe străzi? Sunt aici din partea primăriei să vă acorde un loc să staţi peste noapte şi mâncare caldă. Lăsaţi-ne să vă ajutăm! Uitaţi câte instituţii sunt aici să vă ajute!''

Sunt imagini filmate cu cei trei primăvara trecută, când au refuzat orice ajutor. Pe aceleaşi banci au trăit toate lunile care au urmat. Până ieri, când au luat decizia de a-şi pune capăt vieţii. Împreună, în acelaşi timp. Mama de 77 de ani, fiica de 47 de ani şi fiul de 52 de ani s-au luat de mână şi s-au aruncat în apele reci ale Dunării. Doar bărbatul a supravieţuit. 

Puţini ştiu însă prin ce a trecut familia. La un moment dat aveau toţi slujbe, o casă, o gospodărie mare, pământ de lucrat, animale în bătătură. Un eveniment tragic a zdruncinat vieţile tuturor. Casa din Vărăşti este locul de unde a început tot coşmarul, în urmă cu 25 de ani, după ce tatăl copiilor s-ar fi sinucis.

Verişoara: Ea a muncit la CAP. Fiul lucra la Combinat, nu era un băiat prost. Veronica a lucrat şi ea la fabrica de confecţii. Nu erau săraci, aveau serviciu, aveau curte, păsări, animale.

Pe acelaşi subiect

Femeia ar fi suferit un şoc când şi-a pierdut soţul. Durerea i-ar fi luat minţile

Verişoara: I-au intrat ei în cap lucrurile astea necurate.

Aşa că s-a hotărât să plece din casă şi să lase totul în urmă. S-au mutat cu toţii în locuinţa de serviciu a fiului din Călăraşi. Slujba pe care bărbatul care a supravieţuit a avut-o la combinatul din Călăraşi a venit cu oportunitatea de a avea o garsonieră în oraş. Locuinţă pe care au pierdut-o pentru că nu au plătit chiria la timp. 

Fabricile s-au închis, iar cei trei au rămas fără serviciu. Aşa că, în 2013, pe drumuri şi fără nicio direcţie, cei trei au primit o locuinţă socială. Însă, nici în această casă n-au zăbovit prea mult. Patru ani mai târziu, au primit ordin de evacuare. Nu au reuşit să-şi plătească contribuţiile modeste către primărie. A fost picătura care a umplut paharul. În 2017, sătui de neajunsuri, fără niciun venit şi cel mai probabil în depresie, au avut prima tentativă de a se omorî. S-au aruncat în Dunăre. Atunci, au avut noroc. Un poliţist i-a văzut şi i-a salvat în ultimul moment.

Gabriel Andronescu: Am observat trei persoane care au intrat în apa braţului Borcea îmbrăcate. Am lăsat geamul, strigând la cele trei persoane să iasă la mal. Mi-au spus că au consumat sodă caustică. 

Din spital au ajuns direct pe străzi. Cei din primărie ar fi încercat să-i ajute. Însă, cei trei ar fi refuzat orice ajutor.

Liviu Coman, viceprimar Călăraşi: Direcţia de Asistenţă Socială s-a autosesizat şi a început să-i monitorizeze şi să le ofere adăpost de noapte, ulterior altă locuinţă socială. Au refuzat de fiecare dată aceste oferte. 

"Am vrut să le duc mâncare şi nu au vrut. Mâncarea nu primeau, nici banii nu îi primeau.''

Au ales să trăiască pe o bancă în mijlocul oraşului. Până ieri. Când, au vrut din nou să îşi încheie socotelile cu viaţa. 

Gabriel Andronescu: Ajunşi la faţa locului, am văzut că sunt aceleaşi persoane ca rândul trecut. Acum nu au mai avut noroc să fie salvaţi toţi trei.

Singurul supraviețuitor suferă de cancer, dar refuză tratamentul

A scăpat, ca prin minune, doar bărbatul de 52 de ani. O comisie psihiatrică urmează să se întrunească pentru a stabili dacă trebuie internat într-o clinică psihiatrică. Acesta este în continuare internat la spitalul din Călăraşi. Bărbatul este în stare stabilă, după ce medicii au reuşit să îl stabilizeze în urma şocului hipotermic pe care l-a suferit.

Cadrele medicale au specificat că acesta suferă de mai multe afecţiuni cronice, însă refuză tratamentul. Mai mult decât atât, ar trebui să fie operat de urgenţă pentru forma de cancer pe care o are, însă în lipsa acceptului din partea pacientului, medicii nu pot face nimic. Managerul spitalului din Călăraşi a spus că legea nu le permite să reţină pacientul pentru tratament, pentru o expertiză psihiatrică sau de ajutor din partea unui specialist pentru că nu au consimţământul. Aşadar, dacă vrea să plece o poate face oricând. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Tragediile care au împins o familie din Călărași la sinucidere. Singurul supraviețuitor suferă de cancer, dar refuză tratamentul