Antena Meniu Search
x

Transsexual în lacrimi de bucurie, după eşecul referendumului: "Este un câştig care ne va da curaj să cerem parteneriatul civil" (Video)

Românii sunt mai toleranţi şi, deci, pregătiţi să îmbrăţişeze comunitatea LGBT. Asta au înţeles membrii comunităţii gay din România, după eşecul referendumului pentru familie.

Românii sunt mai toleranţi şi, deci, pregătiţi să îmbrăţişeze comunitatea LGBT. Asta au înţeles membrii comunităţii gay din România, după eşecul referendumului pentru familie.

Referendumul pentru modificarea Constituţiei în sensul redefinirii familiei nu a atins pragul pentru validare de 30%, după ce prezenţa la vot a fost mai mult decât modestă, de doar 20,41% la închiderea urnelor, după două zile de scrutin.

Un rezultat primit cu amărăciune de susţinătorii familiei tradiţionale, însă aplaudat şi stropit cu şampanie de membrii comunităţii LGBT.

Pe acelaşi subiect

Strânşi într-un club din Bucureşti, membrii comunităţii gay au aşteptat cu sufletul la gură deznodământul referendumului. 

Iar anunţul eşecului a venit ca o gură de oxigen pentru minoritatea sexuală din România. Au urlat, au plâns de bucurie şi au sărbătorit victoria pentru democraţia din România.

"Rezultalele acestui referendum arată, de fapt, că românii au respins iniţiativa cetăţenească de modificare a Constituţiei. Românii au respins să fie divizaţi şi să se urască reciproc. Este o victorie pentru democraţia din România", a declarat unul dintre reprezentanţii comunităţii LGBT.

Un transsexual, vizibil emoţionat de rezultatul referendumului, este sigur că românii au fost devenit mai toleranţi, gata să îmbrăţişeze comunitatea gay. Mai mult, "tânăra" spune că acest rezultat va da curaj comunităţii LGBT să ceară parteneriatul civil. 

"Acesta este un câştig al comunităţii LGBT şi ne va da curajul pentru a cere parteneriatul civil pentru viitor. Acest referendum inutil ne-a dat o speranţă că România are o mentalitate mai tolerantă, românii au devenit mai toleranţi. Unii sunt pregătiţi pentru a primi comunitatea LGBT", a spus un alt reprezentant al comunităţii gay.

Biroul Electoral Central a anunțat că prezența la vot la închiderea urnelor, după două zile de scrutin, în cadrul referendumului pentru familie, a fost 20,41%.

Drept urmare, referendumul nu a atins pragul pentru validare, conform legii, de 30% dintre cei aflați pe listele electorale permanente.

Potrivit BEC, din 18.278.496 alegători înscriși pe listele permanente, s-au prezentat la referendumul din acest weekend 3.731.704.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Transsexual în lacrimi de bucurie, după eşecul referendumului: "Este un câştig care ne va da curaj să cerem parteneriatul civil" (Video)