Antena Meniu Search
x

Video "Uitaţi ce vine pe drum. Dezastru!" Ploile torențiale au făcut prăpăd în țară. În Alba, puhoaiele au inundat curţile oamenilor şi le-au omorât animalele

Mai multe judeţe intră, de acum, sub atenţionare de vreme severă până mâine la ora 10. Totul, în timp ce ieri, mai multe oraşe au fost măturate, din nou, de vijelii. Ploile torenţiale au acoperit străzi şi au inundat case, iar grindina a distrus legumele cultivatorilor. În Alba, puhoaiele au inundat, seara trecută, curţile oamenilor şi le-au omorât animalele.

de Redactia Observator

la 12.06.2023, 08:17

Vezi și

Uitaţi ce vine pe drum. Dezastru, prăpăd!

În Alba, după aproximativ o oră de ploaie torenţială, mai multe localităţi au fost acoperite de ape. La Ighiu, viitura a distrus totul în cale, seara trecută, iar localnicii s-au trezit cu locuinţele inundate şi fără curent electric.

Localnic: Digul a rupt gardul, a intrat prin curte, a rupt porţile acolo şi a ieşit în principală.Vine foarte tare, din toate părţile.

Bătrână: Borcanele mi le-a luat şi puii sunt morţi. 

Pe acelaşi subiect

Bărbat: Doi metri jumătate apa. Fotolii, mese, staţie de muzică, boxe...totul e sub apă.

Ca şi cum ar fi fost de hârtie, mai multe maşini au fost luate şi ele de apele învolburate.

Localnic: Aoleu! Nu am văzut aşa ceva în viaţa mea.

Rusu Traian,  primarul comunei Ighiu: A plouat cam aproximativ o oră, cred că au fost peste 70-80 de l/mp. A venit, a adus nămol, a adus balast, case inundate, subsoluri inundate, oameni cu probleme. S-au revărsat, au făcut ravagii. 

La Turda şi Câmpia Turzii furtunile puternice au măturat totul în cale. Un bărbat a ieşit în mijlocul drumului cu o undiţă

La Sânnicolau Mare, în judeţul Timiş, potopul a lăsat în urmă prăpăd. Mai multe curţi şi două magazine au fost inundate. Iar la Sibiu mai multe străzi au fost inundate, după ce canalizarea nu a mai făcut faţă şi a refulat. În mijlocul puhoaielor, o maşină abia dacă se mai zăreşte.

Rupere de nori a fost şi în judeţul Cluj. La Turda şi Câmpia Turzii furtunile puternice au măturat totul în calea lor. Ca să facă haz de necaz, un bărbat a ieşit în mijlocul drumului cu o undiţă.

Vijelia a făcut pagube şi în Bihor. La Oradea un copac a căzut peste o maşină parcată. Turiştii care visau la o zi relaxantă în piscinele de la Băile Felix au fost nevoiţi să caute rapid adăpost. 

Potop a fost şi în Sălaj

La Reşiţa a fost din nou cod roşu de vreme severă. Aceste case au fost despărţite de şuvoaie de apă. Pompierii abia au reuşit să intervină.

Băi, eşti nebun! Vrei să trecem dincolo?

Jumătate din Cartierul Câlnic a fost inundat. Au căzut peste 70 litri pe metru pătrat într-un timp foarte scurt. 

Doamne fereşte! Duba mea!

Aşa ceva n-am mai văzut! 

Şi un pasaj a fost inundat. Un șofer abia a reuşit să-l traverseze.

Trenul care mergea spre Timisoara a fost blocat aproape o oră la iesirea din oras de scurgerile de pe versanti. A plouat violent şi în Bihor. 

Potop a fost şi în Sălaj. În Harghita, o ploaie torenţială de doar 15 minute a făcut prăpăd. Grindina, mare cât un ou de prepeliţă, a distrus culturile.

În Mehedinţi, şoferii abia şi-au dat seama unde este şoseaua după o rupere de nori. 

Meteorologii anunţă că ploile vor continua. Începând din această dimineaţă şi până mâine la ora 10, ANM a emis avertizări de cod galben şi portocaliu de vreme rea, pentru mai multe judeţe din sud-vestul şi centrul ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » "Uitaţi ce vine pe drum. Dezastru!" Ploile torențiale au făcut prăpăd în țară. În Alba, puhoaiele au inundat curţile oamenilor şi le-au omorât animalele