Antena Meniu Search
x

Video "Ne inundă, mă! Dă şi gheaţă! Potop!'' Vestul ţării, măturat de vijelii. Oamenii îşi numără pagubele, după ce s-au trezit cu grindină cât oul de prepeliţă

Vestul ţării a fost măturat iar de vijelii. Ploile torenţiale au acoperit străzi şi au inundat case, iar grindina a distrus legumele cultivatorilor. Sunt avertizări de vremea severă până marţi, în aproape toată ţara.

de Redactia Observator

la 11.06.2023, 19:20

Vezi și

În Reşiţa a fost din nou cod roşu de vreme severă. Mai multe case au fost despărţite de şuvoaie de apă. Pompierii abia au reuşit să intervină.

"Băi, eşti nebun! Vrei să trecem dincolo?"

Jumătate din Cartierul Câlnic a fost inundat. Au căzut peste 70 litri pe metru pătrat într-un timp foarte scurt. 

"Aşa ceva n-am mai văzut!" 

Pe acelaşi subiect

"Aşa ceva n-am mai văzut din 2017 de la inundaţii." 

Pe bulevardele principale din oraş s-a circulat cu dificultate. 

"În sensul giratoriu, apa aproape intră în scară! (n.r. - blocului). Nivelul apei este destul de mare, undeva la 50-60 de cm, balizele au fost luate de apă. Este dezastru!''

Şi un pasaj a fost inundat. Un șofer abia a reuşit să-l traverseze.

Trenul care mergea spre Timişoara a fost blocat aproape o oră la ieşirea din oraş de scurgerile de pe versanţi. A plouat violent şi în Bihor. 

"Ia, uite! S-a mutat ştrandul afară!"

Turiştii care visau la o zi relaxantă în piscinele de la Băile Felix au fost nevoiţi să caute rapid adăpost. S-au emis trei mesaje RO-Alert pentru codul portocaliu care a măturat zeci de localităţi din judeţ. 

"Ne inundă, mă! Acum dă şi gheaţă! Potop!''

"Vai de viaţa mea! Ferească Dumnezeu!''

Ploile torenţiale au acoperit străzi şi au inundat case, iar grindina a distrus legumele cultivatorilor

Potop a fost şi în Sălaj. În Harghita, o ploaie torenţială de doar 15 minute a făcut prăpăd. Grindina, mare cât un ou de prepeliţă, a distrus culturile.

"Castravete, fasole, ceapă, tot. Aici în curte era alb ca iarna, asta a mai rămas."

"Această grindină catastrofală. Mi-a creat pagube mari şi multe. Trebuie să replantezi totul, trebuie să refac din nou."

În Mehedinţi, şoferii abia şi-au dat seama unde este şoseaua după o rupere de nori. Ploile torenţiale vor lovi mai ales vestul şi nordul ţării. 

ANM: Aproape toată ţara e sub avertizări de coduri galbene şi portocalii de vreme severă. Vor fi vijelii şi cantităţi uriaşe de apă, într-un timp foarte scurt. Vremea va reveni la normal de marţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » "Ne inundă, mă! Dă şi gheaţă! Potop!'' Vestul ţării, măturat de vijelii. Oamenii îşi numără pagubele, după ce s-au trezit cu grindină cât oul de prepeliţă