Antena Meniu Search
x

Video Un adolescent de 16 ani din Bacău a văzut moartea cu ochii după ce a alergat pe trecerea de pietoni. Maşina de poliţie l-a lovit în plin

La o lună după ce o maşină de poliţie a ucis o copilă pe trecerea de pietoni, în Bucureşti, tragedia era să se repete la Bacău. Un adolescent de 16 ani şi-a văzut azi moartea cu ochii în timp ce traversa pe trecerea de pietoni. O maşină a poliţiei l-a lovit pe copil şi l-a aruncat pe capotă. Băiatul alerga şi nu a fost atent când a pus piciorul pe zebră. Totul a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă. Atenţie, vă avertizez, urmează imagini care vă pot afecta emoţional.

de Redactia Observator

la 17.02.2022, 19:17

Vezi și

Incidentul s-a petrecut în jurul prânzului, în zona Gării din Bacău. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede maşina de poliţie care se apropie de trecerea de pietoni. Nu are semnalele luminoase aprinse. Băiatul de 16 ani iese de pe o străduţă lăturalnică, în timp ce aleargă. Nu se opreşte nici măcar atunci când ajunge în faţa zebrei. Fără să se asigure, încearcă să ajungă pe partea cealaltă a drumului. Moment în care maşina poliţiei îl loveşte.

Adolescentul este dus de urgenţă la spital. Iniţial, ar fi avut doar un cucui, spun doctorii. Însă, în timpul investigaţiilor medicale i s-ar fi făcut rău. "Copilul a început să fie uşor dezorientat, nu ştia unde se află şi cum a ajuns acolo. Medicii au decis să-i facă şi un computer tomograf şi consult neurologic", a declarat Mirela Romaneț, purtător de cuvânt SJU Bacău. Experţii în conducere defensivă spun că adolescentul l-ar fi surprins pe agent şi acesta n-ar fi avut suficient timp să evite impactul.

Ce spune legea

"Primii 20 de metri nici măcar nu atingi pedala de frână. După ce apeşi pe frână, maşina are capacitatea de a opri în funcţie de aderenţă, cauciucuri, de multe. Practic maşina opreşte la 50 de kilometri pe oră, 15, 20, 30 de metri", a declarat Titi Aur. În schimb, legea este clară. "E interzisă traversarea în fugă pe trecerea pentru pietoni", a declarat Lucian Diniţă, fost şef Poliţia Rutieră. Băiatul, dar şi agentul de 41 de ani care conducea au fost testaţi cu aparatul etilotest. "Atât pietonul, cât şi poliţistul nu se aflau sub influenţa alcoolului. Cercetările continuă în acest caz sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă", a declarat Cătălina Păduraru, IPJ Bacău.

Locul accidentului a fost imediat împânzit de poliţişti. Anchetatorii au făcut măsurători şi trebuie să afle exact cine a fost vinovat pentru accident. Incidentul din Bacău vine la doar o lună de la tragedia din Bucureşti, atunci când Raisa, o fetiţă în vârstă de numai 11 ani, a fost spulberată de o maşină de poliţie, tot pe trecerea de pietoni, şi şi-a pierdut viaţa. Prietena sa a ajuns atunci cu răni grave la spital.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Un adolescent de 16 ani din Bacău a văzut moartea cu ochii după ce a alergat pe trecerea de pietoni. Maşina de poliţie l-a lovit în plin