Antena Meniu Search
x

Video Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe bloc. Acoperişul clădirii a luat foc

A fost panică, ieri după-amiază, în Bistrița. Acoperişul unui bloc a fost cuprins de flăcări, după un incendiu izbucnit la panourile fotovoltaice montate pe clădire. Din fericire, nişte trecători au observat vâlvătaia şi au cerut ajutorul pompierilor. Locatarii blocului s-au autoevacuat înainte ca fumul gros şi înecăcios să le pătrundă în case. 

de Redactia Observator

la 30.04.2024, 14:32

Alarma s-a dat puţin după ora prânzului. Câţiva trecători care se aflau prin zonă în momentul izbucnirii incendiului au fost cei care au observat flăcările. Speriaţi că focul s-ar putea extinde şi la restul clădirii, oamenii nu au mai stat pe gânduri şi au sunat la 112. 

Martor: Noi stăteam aici în parcare, doamna a venit şi a zis, "nu vezi o flacără sus?" 

Până la sosirea pompierilor, locatarii blocului au ieşit speriați din case, înainte ca fumul gros să le pătrundă în locuințe. 

Ilie Dunca: ISU Bistrița-Năsăud: Ajunşi la faţa locului am constatat că ardeau panourile fotovoltaice, în număr de cinci, din şase. Nu s-a propagat incendiul a acoperiș. Accesul a fost foarte dificil pentru autospecialele mari de intervenţie şi nu s-a impus evacuarea locatarilor.

Panourile fotovoltaice ar fi fost montate chiar de un locatar din bloc. Specialiştii trag însă un semnal de alarmă şi spun că acestea pot fi o capcană mortal, dacă nu sunt instalate de un specialist.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe bloc. Acoperişul clădirii a luat foc