Antena Meniu Search
x

Producătorul german Rheinmetall reînvie o fabrică de armament din România. Ce echipamente militare se vor produce aici

Compania germană de armament a prezentat în premieră echipamentele militare pe care le va produce la Mediaş, în judeţul Sibiu. Colosul german a preluat la începutul acestui an puţin peste 70% din acţiunile producătorului român Automecanica Mediaş. Oficialii companiei spun că deocamdată vor produce la Mediaş componente pentru industria de apărare, însă pe viitor vor să se extindă şi să producă în România vehicule militare, inclusiv tancuri.

de Redactia Observator

la 17.05.2024 , 08:41

La evenimentul de inaugurare a noii fabrici de armament din Mediaş, reprezentaţii companiei nemţeşti, unul dintre cei mai mari producători de vehicule militare din Europa, au prezentat ce vor produce în România. "Vedeţi în spatele meu acest camion, HX se numeşte. Va fi un camion care, încet şi treptat, va fi produs în România. Dacă discutăm despre produsul din spatele meu, care este un MLI; Lynx se numeşte. Acelaşi lucru dorim, adică gândurile noastre că, dacă România are nevoie de acest produs, să-l producem mai mult de 50 la sută în ţara noastră", a transmis Nick Știrban, director executiv Rheinmetall Automecanica.

Bjorn Bernhard, CEO Rheinmetall: Suntem singura companie care poate produce şi asambla aici un vehicul ca acesta, aşa cum puteţi vedea în această sală. Este fezabilă acoperirea tuturor aspectelor necesare pentru montarea şi punerea în funcţiune a vehiculului.

Cătălin Zamfir, preşedintele Comisiei de Economie şi Industrie: Un lucru extraordinar pentru România este că, în acest context se întâmplă aşa ceva. Unde? Într-o fabrică cu tradiţie. Şi cel mai important lucru este că cel mai mare producator din Europa de echipamente militare a ales România. Este, până la urmă, cel mai important tanc care astăzi se foloseşte de către armata NATO.

Vezi și

Ministrul Economiei a subliniat necesitatea ca România să-şi dezvolte rapid industria de apărare. "Ce mai bună formă de descurajare, cea mai bună protecţie a noastră, a românilor, să ştim că niciodată nu se va întâmpla să fim atacaţi, este aceea de a fi pregătiţi pentru un conflict", spune ministrul Radu Oprea.

Filiala din România a companiei germane numără în prezent 150 de angajaţi, însă pe viitor numărul acestora va creşte, potrivit reprezentanţilor firmei. Compania germană este prezentă deja în alte două ţări de pe flancul estic al NATO: Ungaria şi Lituania. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Evenimente » Producătorul german Rheinmetall reînvie o fabrică de armament din România. Ce echipamente militare se vor produce aici