Antena Meniu Search
x

Cerbul filmat când se juca într-o curte, cu un cal, ar fi fost ucis pentru coarne. Poliţia a deschis o anchetă

Un cerb care a coborât într-o curte din Bucovina ar fi fost urmărit până în pădure de vânătorii de trofee. L-ar fi ucis într-un mod sălbatic, pentru coarne.

Vezi și

Un cerb care a coborât într-o curte din Bucovina ar fi fost urmărit până în pădure de vânătorii de trofee. L-ar fi ucis într-un mod sălbatic pentru coarnele de panoplie. Este scandal între Romsilva şi ecologişti. Imaginile care au emoţionat mii de români s-au transformat într-un film de groază. Iar adevărul nu este uşor de stabilit. În timp ce reprezentanţii Romsilva spun că animalul s-a întors în sălbăticie, activiştii de mediu îi acuză pe aceştia de minciună şi spun că cerbul a fost ucis.

Aşa a început aventura cerbului din Suceava. Animalul rătăcit ajunge într-o gospodărie şi pare să se înţeleagă de minune cu un cal. Ca vechi prieteni, cei doi aleargă nestingheriţi prin curte, supravegheaţi de un localnic. Imaginile postate de Romsilva, pe pagina de Facebook, au emoţionat mii de români în doar câteva ore. Mai ales că angajaţii Regiei au scris că cerbul s-a întors cu bine în sălbăticie. 

Însă, activiştii de la Wild Bucovina au susţinut altceva. Că povestea cerbului s-a transformat într-un film de groază. 

Şi cei din zonă susţin că animalul a fost ucis cu bestialitate, de alţi săteni, imediat după ce a fost filmat. Totul s-ar fi întâmplat acum trei săptămâni, în satul Colacu din comuna Fundul Moldovei. Pe internet au apărut şi fotografii cu cerbul fără coarne, mort în pădure. 

Pe acelaşi subiect

Reprezentanţii Romsilva se apără şi spun că la ei nu a ajuns nicio sesizare de braconaj: "Este regretabil că o organizație lansează acuzații pe baza unor speculații, susținând că Regia Națională a Pădurilor - Romsilva nu ar prezenta adevărul. Este extrem de grav dacă organizația respectivă deține informații sau dovezi despre un act de braconaj și nu a sesizat organele de cercetare penală."

Între timp s-au autosesizat şi poliţiştii din zonă. Dacă va fi găsit, ucigaşul cerbului ar putea sta în închisoare până la 7 ani. Şi cei care n-au sesizat, imediat, autorităţile ar putea fi sancţionaţi.

Între timp, însă, cei de la Wild Bucovina au retras imaginile şi anunţă că aşteptă rezultatul anchetei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cerbul filmat când se juca într-o curte, cu un cal, ar fi fost ucis pentru coarne. Poliţia a deschis o anchetă