Antena Meniu Search
x

Milionarul braşovean "născut viu" explică de ce a ales să mai recunoască instituţiile statului şi să se declare "Suveran"

Se simt îngrădiţi de stat. Neîndreptăţi de legi. Deposedaţi de proprietăţile lor pentru care statul cere taxe şi ar fi fost făcuţi, fără voia lor, cetăţeni.

Vezi și

Se simt îngrădiţi de stat. Neîndreptăţi de legi. Deposedaţi de proprietăţile lor pentru care statul cere taxe şi ar fi fost făcuţi, fără voia lor, cetăţeni. Este mişcarea Suveranilor. Mii de români au adoptat alte reguli. Ies în evidenţă la confruntările cu poliţiştii, în spaţiile publice. Nu vor să fie consideraţi un număr de pe buletin, precum CNP-ul. Alţii se autointitulează "născuţi vii". Iar mişcările lor devin un fenomen în România. 

"Împotriva voinţei noastre am fost răpiţi de Poliţia Română pentru că suntem oameni vii, născuţi vii şi vor să facem ceva cu dânşii la secţia 2.", spune Dan Cristian Cămârzan.

Ani de zile, Dan s-a ocupat de afaceri. A fost inclus în topul celor mai bogaţi români. Acum, însă, şi-a schimbat radical viziunea. 

"Sunt consultant la Naţiunile Unite, am publicat la UNESCO, deci nu sunt papagal. Am fost olimpic la matematică. Banii i-am făcut singur. Îmi plăcea să fac ceva, ceva bun, soft, construcţii", povestește el.

Pe acelaşi subiect

A renunţat la companiile pe care le deţinea. A trecut prin procese cu băncile şi povesteşte că a fost dezamăgit. De atunci, a decis că nu mai vrea să fie, spune el, sclavul statului:

"50 şi ceva de procese am avut. Am câştigat şi i-am bătut pe limba lor", spune Dan.

El se prezintă acum "om nascut viu", membru al unei miscări din care fac parte tot mai mulţi români:

"Rădăcina răului este numele tău. Numele tău e o corporaţie, nu este numele real al tău", susține Dan Cămârzan.

Aşa că şi-a luat certificatul de născut viu, adică primul act care atestă venirea pe lume a unui om, semnat de maternitate.

Cu noul act, Dan Cămârzan se prezintă şi în faţa poliţiştilor. Chiar zilele trecute, a avut probleme din cauza asta. 

Dan Cămârzan şi alţi bărbaţi s-au dus să-şi susţină un amic pe care poliţiştii l-au dus într-un spital de psihiatre, pentru o expertiză. Motivul? Acelaşi. Prezentase certificatul de născut viu şi o legitimaţie pe care el o numeşte act de identitate. De aceea nu avea permis şi nici maşina nu era înmatriculată. Comisia medicală a stabilit că a avut discernământ. 

Gabriel Neculai se declară şi el fiinţă născută vie şi nu recunoaşte legile care impun o altă ordine. Unii îşi spun, simplu, Suveranii. Într-un oraş din Gorj, un alt bărbat a desfiinţat numerele de înmatriculare de la maşină. 

Numărul celor care se declară liberi în felul acesta a depăşit deja 3.000. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Milionarul braşovean "născut viu" explică de ce a ales să mai recunoască instituţiile statului şi să se declare "Suveran"