Antena Meniu Search
x

Video Un pod pe cale să se prăbuşească pune în pericol viaţa şoferilor din Botoşani. Un microbuz şcolar circulă zilnic pe podul şubred

Un pod care face legătura între două localităţi din Botoşani este la un pas de prăbuşire. Deşi ar fi trebuit închis traficului, podul este tranzitat zilnic de localnici. Tot pe acolo circulă şi microbuzul şcolar. Nu sunt bani de reparaţii, spun autorităţile.

de Redactia Observator

la 11.05.2023, 09:17

Vezi și

Podul de pe drumul care leagă comuna Dimăcheni de Corlăteni este din lemn pe structură metalică. Iar lemnul este acum putrezit şi plin de găuri. Chiar şi aşa, podul este tranzitat zilnic de sute de oameni, inclusiv de copiii care trebui să ajungă la şcoală cu microbuzul. 

Reporter: Aveţi emoţii de fiecare dată când treceţi, nu ?

Şofer: Eh, păi da.

Primăria nu dispune de bani pentru reabilitarea podului

Pe acelaşi subiect

Podul şubrezit pare că poate ceda în orice moment. Ştiu asta şi autorităţile, încă din anul 2020, când în urma unei expertize, au stabilit că podul ar trebui să fie închis circulației. Pentru că nu există altă variantă, Consiliul Local s-a limitat în a impune doar o restricţie de tonaj. Doar că nici asta nu se respectă. 

Şoferul microbuzului: Normal, dacă ar fi după indicator, indicatorul are 3,80, iar microbuzul are 4 tone şi. S-a mai întâmplat aici un accident, a căzut un tractor, a murit unul pe loc, doi.

Şofer: Ferească Dumnezeu de un incendiu, de o maşină de pompieri, de ceva. Nu are pe unde să vină. E jale, e groaznic aici. 

Bani pentru o eventuală reabilitare nu există, aşa că autorităţile locale nu fac decât să mai cârpească pe ici, pe colo.

Marinel Moruz, primar comuna Dimacheni: Podul ăsta îmi dă insomnii. Şi anul trecut, am fost eu personal şi am cumpărat, nu ştiu dacă se văd, şuruburi din astea mai noi. Nu mai zic ce probleme avem cu şuruburile astea că intră în cauciucuri şi sparg cauciucurile oamenilor la maşină.

O variantă prin care să se evite podul e un drum agricol, neasfaltat, care însă devine impracticabil dacă plouă. Acum autorităţile speră să se găsească o soluţie ca podul să fie demolat şi să fie construit unul nou.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Un pod pe cale să se prăbuşească pune în pericol viaţa şoferilor din Botoşani. Un microbuz şcolar circulă zilnic pe podul şubred